Οι Boston Celtics κατάφεραν να εκκινήσουν δυναμικά την παρουσία τους στο φετινό -και πρώτο από το 2019- Summer League του Las Vegas επικρατώντας των Atlanta Hawks με 85-83, χάρις το τεράστιο τρίποντο από τη γωνία του τριτοετή Romeo Langford 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης, στην οποία εμφανίστηκε και ο μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού, Zach Auguste.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας PF αγωνίστηκε για 16 λεπτά στο ματς, και πρόλαβε να μετρήσει 2 πόντους (1-2 σουτ) και 5 “σκουπίδια” (όλα αμυντικά), δίνοντας λύσεις σε ένα ρόστερ στηριγμένο στο small ball και τα guards.

Παρά τα χαμηλά σχήματα όμως, οι Κέλτες κατάφεραν να παραχωρήσουν μόλις 6 επιθετικά ριμπάουντ στα “Γεράκια“, κάτι που αναδεικνύει το έργο και του αποφοίτου του Notre Dame, που είχε στη διάθεσή του τον τρίτο καλύτερο βαθμό στην κλίμακα του +/- (+6) μετά τους Hauser (+8) και Madar (+7).

Συνολικά, έχει εμφανιστεί σε 25 αγώνες του εν λόγω καλοκαιρινού τουρνουά αριθμώντας 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 17 αγωνιστικά λεπτά.

Ταυτόχρονα, έχει περάσει από 5 ομάδες (Lakers, Heat, Kings, Blazers, Celtics), με τις κορυφαίες επιδόσεις του να λαμβάνουν χώρα το 2018 -φορούσε τη φανέλα του Sacramento τότε- όταν μέτρησε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ στο δρόμο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

 

Τέλος, από το χθεσινό ματς (8 Αυγούστου) ξεχώρισε φυσικά αυτή η πανέμορφη φάση, με τον Yam Madar να την ξεκινάει καταπληκτικά και τον Έλληνα “ψηλό” να λειτουργεί έξυπνα και να τροφοδοτεί τον ελεύθερο Hauser στην αριστερή γωνία.