Η φετινή Summer League του Las Vegas βρίσκεται ήδη προ των πυλών της τρίτης αγωνιστικής της ημέρας, με την ελληνική παρουσία να είναι αρκετά έντονη στο δημοφιλές καλοκαιρινό τουρνουά, στο οποίο αγωνίζονται τόσο γηγενείς μας παίκτες όσο και αθλητές που έχουν περάσει από τη χώρα μας μέσα στα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση υπάρχουν 5 παίκτες που είτε είναι Έλληνες είτε έχουν αγωνιστεί στα πέπλα της Basket League, με τον αριθμό να άγγιζε το 6, αν δεν υπήρχαν οι λόγοι γραφειοκρατίας που στέρησαν τη συμμετοχή στον πρώην PG του Παναθηναϊκού, Γιώργο Καλαϊτζάκη, που επιλέχθηκε στο νούμερο 60 του φετινού Draft από τους Milwaukee Bucks των αδελφών Αντετοκούνμπο.

 

Ποιοι είναι οι “Έλληνες” της Summer League;

 

Zach Auguste (Boston Celtics)

 

Ο Έλληνας PF συμμετείχε εδώ και ένα μήνα στα camps των Celtics -μαζί με τον Nigel Hayes, στόχο του Παναθηναϊκού– και κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην τελική 14άδα των Κελτών, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως η ομάδα της Βοστόνης δε διαθέτει αρκετά prospects φέτος μέσω Draft.

Είναι μόλις ο ένας εκ των δύο centers ενός ρόστερ που αρέσκεται στα χαμηλά σχήματα και τα guards, με το γεγονός αυτό να του εξασφαλίζει μεν λεπτά συμμετοχής αλλά και να αυξάνει τις υποχρεώσεις του δε.

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ το παρελθόν του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού στις Summer Leagues, καθώς και τα πεπραγμένα του στην καλύτερη σεζόν του στο τουρνουά με τους Sacramento Kings.

Μέσοι όροι: 2 πόντοι, 5 ριμπάουντ/ 16 λεπτά συμμετοχής (1 ματς)

 

 

 

Janis Timma (Orlando Magic)

 

Ο Janis Timma πέρασε από την Ελλάδα και τον Πειραιά τη σεζόν 2018-2019, εμφανιζόμενος στην EuroLeague μετρώντας 6 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Η μέτρια απόδοσή του γρήγορα κάλυψε την παρουσία του Λετονού με ποικίλα σύννεφα αμφισβήτησης, και έπειτα από μόλις 14 ματς τον ώθησε στην οικοιοθελη πόρτα της εξόδου.

Όσον αφορά τη Summer League, ο Timma αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες της φετινής λίγκας, αφού αν και επιλέχθηκε στο μακρινό Draft του 2013 (νούμερο 60) έκανε μόλις χθες -8 χρόνια μετά- το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Orlando Magic, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στην οριακή νίκη των “Μάγων” στην παράταση.

Μέσοι όροι: 11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 τάπες/ 16 λεπτά συμμετοχής (1 ματς)

 

 

 

Keifer Sykes (Indiana Pacers)

 

Μπορεί το πέρασμά του από τη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό να μην ήταν ιδιαίτερα χρονικά τρανό, αλλά ο Keifer Sykes πρόλαβε να αφήσει θετικές εντυπώσεις με το τριφύλλι στο στήθος, μετρώντας 5.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πριν μετακομίσει στην Αυστραλία και το ιδιαίτερα θελκτικό NBL.

Η φετινή είναι η 4η συνολικά παρουσία του σε SL, αφού στο παρελθόν έχει φορέσει τα χρώματα των Cavaliers, Warriors και Nuggets, με τους οποίους και αρίθμησε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 13 αγώνες.

Μέσοι όροι: 2 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο/ 19 λεπτά συμμετοχής (1 ματς)

 

 

 

Alpha Diallo (Phoenix Suns)

 

Μπορεί το μέλλον του στην Ελλάδα να φαντάζει ακόμα αβέβαιο μετά τη θέλησή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό πάρα το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί σε ούτε ένα παιχνίδι του τριετούς συμβολαίου που υπέγραψε πριν από έναν περίπου μήνα με τους νταμπλούχους, αλλά το όνειρο του ΝΒΑ δεν πεθαίνει έτσι απλά για τον Alpha Diallo.

Ουσιαστικά, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες του περσινού θαυματουργού Λαυρίου στην πρώτη του χρονιά μακριά από τις ΗΠΑ διεκδικεί την επιστροφή του στη χώρα γέννησής του, με τους Phoenix Suns να του χαρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Οι. “Ήλιοι” διαθέτουν ένα σύνολο γεμάτο “ψηλούς”, γεγονός που αναγκάζει τον AD να κατέβει από το αγαπημένο του πέρυσι 5 στο 4 και το 3, θέσεις στις οποίες είχε να αγωνιστεί από το κολέγιο του Providence, και δυσκολεύει την προσαρμογή του στο θεσμό.

Μέσοι όροι: 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο/ 7 λεπτά συμμετοχής (1 ματς)

 

Άλεξ Αντετοκούνμπο (Sacramento Kings)

 

Ο Βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο, και ο μοναδικός χωρίς παρουσία και δαχτυλίδι στο ΝΒΑ, ο Αλεξ Αντετοκούνμπο της ισπανικής Murcia δοκιμάζει την τύχη του στο φετινό Summer League με τους πάντοτε ικανούς στο εν λόγω τουρνουά Sacramento Kings, μετά το ναυάγιο στη συμφωνία του με τους Indiana Pacers.

Τυπικά, σε ένα ρόστερ- βασίλειο του small ball, o Αντετοκούνμπο θα καταφέρει να ξετρυπώσει ποιοτικό χρόνο συμμετοχής, αλλά ουσιαστικά δεν είναι εύκολο το fit του με ball hogs παίκτες που δοκιμάζουν ή έχουν ήδη υπογράψει οι “Βασιλιάδες“, όπως ο Davion Mitchell (φέτος) και ο Jahmi’us Ramsey (πέρυσι).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Έλληνας G/ F είναι ο 4ος μη Αμερικανός αθλητής της 12άδας των Kings, ενώ είναι συμπαίκτης του πάλαι ποτέ μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού, Kenny Wooten.

Μέσοι όροι: –