Μπορεί τα Χριστούγεννα ως γιορτή να είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλλου, δέρματος ή θρησκείας όντας η ημέρα της αγάπης στις σύγχρονες κοινωνίες, αλλά στο ΝΒΑ δεν είναι για όλους -με τους σταρ μονάχα της λίγκας να είναι αυτή που ενδέχεται να έχουν σταθερή παρουσία στα εκάστοτε παιχνίδια των Christmas Days εδώ και πολλά χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο φυσικά, οι κορυφαίες ομάδες ή εκείνες με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, οι 2 δηλαδή κύριες επιλογές για το πρόγραμμα της 25ης Δεκεμβρίου τραβούν μαζί τους και τους συμπαίκτες τους, χαρίζοντάς τους απλόχερα τη δυνατότητα να βρεθούν στη μεγαλύτερη σκηνή του πλανήτη, όπου όλα τα βλέμματα της γης είναι στραμμένα πάνω τους.

Έτσι, 4 Έλληνες από τους 20+ που έχουν βρεθεί ποτέ στο κορυφαίο μπασκετικό προϊόν έχουν καταφέρει να αγωνιστούν τα Χριστούγεννα, με το basketblog.gr να σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους, ενώ εκείνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορείτε να βρείτε ξεχωριστά ΕΔΩ.

Συνολικά, οι συμπατριώτες μας που έχουν καταφέρει να εμφανιστούν σε Christmas Day είναι οι Lou Tsioropoulos, ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ και θρύλος του ιστορικού Kentucky, ο Kurt Rambis, που είχε περάσει για ένα φεγγάρι και από την ΑΕΚ, ο Κώστας Κουφός αλλά και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει και την πλέον πρόσφατη συμμετοχή αφού πέρυσι αντιμετώπισε τους Golden State Warriors του Stephen Curry.

Αθροιστικά, έχουν εμφανιστεί σε 6 παιχνίδια, με τον Tsioropoulos να είναι και ο πρώτος σε συμμετοχές με 3 σε 3 χρόνια κατά το διάστημα που φορούσε τα χρώματα των Boston Celtics, ενώ ο μοναδικός που δεν έχει κερδίσει είναι ο Κουφός, ο οποίος όμως ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους (1ος σκόρερ) και 10 ριμπάουντ (1ος ριμπάουντερ) στην ήττα από των Denver Nuggets από τους LA Clippers το 2012!

Τέλος, η πρώτη ελληνική συμμετοχή καταγράφηκε τα Χριστούγεννα του 1957 (Tsiropoulos) ενώ η μέχρι στιγμής τελευταία πέρυσι, όταν ο «Thanasty» μέτρησε 4 πόντους κόντρα στους «Πολεμιστές» από την Bay Area.

Αναλυτικά οι επιδόσεις τους:

  • Lou Tsioropoulos: 5 πόντοι/ 1 νίκη σε 3 ματς
  • Kurt Rambis: 3 πόντοι, 7 ριμπάουντ/ 1 νίκη σε 1 ματς
  • Κώστας Κουφός: 16 πόντοι, 10 ριμπάουντ/ καμία νίκη σε 1 ματς
  • Θανάσης Αντετοκούνμπο: 4 πόντοι/ 1 νίκη σε 1 ματς