Μπορεί η free agency του ΝΒΑ να έχει αδειάσει για τα καλά, ωστόσο μένουν ελεύθεροι ακόμα κάποιοι αρκετά ικανοί παίκτες, που μπορούν να στελεχώσουν άμεσα contending ομάδες της λίγκας.

Συνολικά, το basketblog.gr ξεχώρισε 20 περιπτώσεις παικτών και τους κατέταξε βάσει playstyle/ θέσης/ ικανοτήτων, ενώ στο τέλος σας παρουσιάζει τους πλέον πιθανούς για να επιλεχθούν μέχρι και το τέλος της επόμενης βδομάδας -όταν δηλαδή θα αρχίσουν τα training camps των 30 οργανισμών.

Bigs

DeMarcus Cousins
Meyers Leonard
Ed Davis
Luke Kornet
Bismack Biyombo

Αμυντικογενείς

Tyler Bey
Iman Shumpert
Andre Roberson
Avery Bradley
JaKarr Sampson
Adam Mokoka

Σουτέρ

Sean McDermott
Garrison Mathews
Kyle Guy
Wesley Matthews
Damyen Dotson
Gary Clark
Darius Miller

Shot creators

Mason Jones
Tyler Johnson

Οι 5 πιο πιθανοί για να επιλεχθούν:

 

– Wesley Matthews/ Avery Bradley

Δύο αμυντικογενείς παίκτες με αξιοσημείωτη ικανότητα από μακρινή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα η εμπειρία τους αλλά και η στροφή του μπάσκετ στα φτερά τους μετατρέπει στους πλέον πιθανούς «νικητές».

– Bismack Biyombo

Ο ίσως κορυφαίος rim protector από όσους απομένουν ακόμα δίχως ομάδα.
Μπορεί να μην έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε περιπτώσεις switches, αλλά στο ζωγραφιστό μοιάζει ανίκητος τόσο σε drives όσο και σε post ups.

– DeMarcus Cousins

Παρά τις σειρήνες από Κίνα και CBA, αλλά έμπειροι «ψηλοί» με ακραία επιθετική ικανότητα και τίμιο σουτ από μακρινή απόσταση δύσκολα δε θα βρουν συμβόλαιο είτε ως 3οι centers σε contending σύνολα είτε ως 2οι σε rebuilding.

– Gary Clark

Πλέον, το παιχνίδι έχει μεταφερθεί στους πολυθεσίτες και τα φτερά, με τον Clark -που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από τους Boston Celtics– να διαθέτει μια ποιότητα από το τρίποντο αλλά και το μέγεθος να προσφέρει βοήθειες σε 3 και 4 κόντρα σε περιπτώσεις αντίπαλου small ball.

Tags:
Free agency