Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη στο ΝΒΑ. Ο Jerry Sloan δεν ήταν βέβαια, ένας τυχαίος προπονητής. Ήταν ένας θρύλος του ΝΒΑ και η απώλειά του προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε όλους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο προπονητή, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα ως παίκτης με τους Bulls, έγινε κόουτς των «ταύρων», αλλά την προπονητική του σφραγίδα την άφησε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με τους Utah Jazz. Ανάμεσα σε αυτούς που αποχαιρέτησαν τον Jerry Sloan, ο οποίος έφυγε από την ζωή στα 78 του χρόνια ήταν φυσικά και ο Adam Silver.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Adam Silver είπε το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στον εμβληματικό προπονητή των Utah Jazz, Jerry Sloan και τον χαρακτήρισε «θρύλο».

Αναλυτικά ο Adam Silver ανέφερε για την απώλεια του Jerry Sloan:

«Ο Jerry Sloan ήταν ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και αξιοθαύμαστους θρύλους. Έπειτα από μια καριέρα All-Star, έγινε ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών στα 23 χρόνια που εργάστηκε στους Utah Jazz, το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του ΜΒΑ.

Ήταν ο πρώτος κόουτς που έφτασε τις 1000 νίκες με τον ίδιο οργανισμό, ενσαρκώνοντας τις αξίες που τον έκαναν μέλος του Hall of Fame: Επιμονή, πειθαρχία και αλτρουισμός.

Τα 40 χρόνια που εργάστηκε στη λίγκα συνδυάζονται με την τεράστια ανάπτυξη του πρωταθλήματος, έχοντας ταπεινότητα, ευγένεια και αξιοπρέπεια. Οι σκέψεις μας είναι με τη σύζυγο του, Tammy, την οικογένεια του, τους πρώην παίκτες και συναδέλφους του, τους οργανισμούς των Bulls και των Jazz».