Από την πρώτη στιγμή που διακόπηκε η σεζόν στο ΝΒΑ άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια ένα σενάριο που έλεγε ότι το «λουκέτο» θα… συμπαρασύρει αναπόφευκτα και το φετινό ντραφτ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.
Τα φετινά ντραφτ ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στις 25 Ιουνίου στο «Barclays Center» του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Όσο περνούσε ο καιρός μετά το… κατέβασμα των ρολών, τόσο περισσότερο πλήθαιναν τα σενάρια που έλεγαν ότι η διαδικασία της επιλογής των νέων διαμαντιών του μπάσκετ από τις ομάδες θα πάει πιο πίσω.
Πλέον φαίνεται ότι το φετινό ντραφτ δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει πιο πίσω. Ολοι πλέον λένε ότι θα διεξαχθεί μετά την λήξη της σεζόν. Όποτε βέβαια, ξεκινήσει και πάλι η χρονιά. Οι Αμερικανοί λένε βέβαια, ότι θα ξεκινήσει και δεν θα διακοπεί οριστικά.
Το είπε αυτό και ο «πλανητάρχης» Donald Trump, ο οποίος τόνισε ότι όλα θα πρωταθλήματα στις ΗΠΑ θα συνεχιστούν κανονικά κάποια στιγμή και δεν θα διακοπούν.
Τα Αμερικανικά ΜΜΕ φιλοξενούν σήμερα δηλώσεις από στέλεχος του ΝΒΑ, το οποίο δεν κατονομάζεται. Η… πηγή από το ΝΒΑ άφησε να εννοηθεί ότι το πιο πιθανό είναι το ντραφτ να μεταφερθεί για μετά το τέλος της φετινής χρονιάς. «Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά πιθανότατα θα περιμένουμε ότι το ντραφτ δεν θα γίνει πριν από τη λήξη της σεζόν».