Τα training camps των 30 ομάδων του ΝΒΑ ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα και ο εμβολιασμός των παικτών αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Όπως αναφέρει το Athletic, το 90% των παικτών έχει εμβολιαστεί πλήρως ενόψει της σεζόν 2021-22. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Μία εξ αυτών είναι ο Kyrie Irving.

Σύμφωνα με το FoxSports ο σούπερ σταρ των Nets είναι ένας από τους δύο παίκτες της ομάδας που δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με συνέπεια να μην μπορούν να προπονηθούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Κάτι που στην πορεία θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για το Brooklyn.

Το ΝΒΑ δεν έχει απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους παίκτες να συμμετάσχουν σε αγώνες, εφόσον υποβληθούν προηγουμένως σε μοριακό τεστ, εντούτοις κάποιες πολιτείες (όπως η Νέα Υόρκη) απαγορεύουν ρητά κάθε συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Ένας άλλος παίκτης που δεν έχει κάνει ακόμα εμβόλιο σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ είναι ο Andrew Wiggins. Ο σμολ φόργουορντ των Warriors έχει αρνηθεί να κάνει εμβόλιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του, λόγω του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου στο Σαν Φρανσίσκο.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Καναδός άσος κάνει ατομικές προπονήσεις στο Chase Center. Ακόμα κι αυτές, πάντως, δεν θα έχει δικαίωμα να τις κάνει σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, εφόσον δεν έχει εμβολιαστεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες!