2016.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην 3η του σεζόν στο ΝΒΑ, και οι Milwaukee Bucks ταξιδεύουν στη Charlotte για να αντιμετωπίσουν τους τοπικούς Hornets για την κανονική περίοδο της σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο Έλληνας PF και ο John Oppenheimer, τότε -και νυν μετά από απουσία 4 ετών- assistant coach των “Ελαφιών“, κάθονταν στον πάγκο των φιλοξενούμενων και παρατηρούσαν έντονα τον Nicolas Batum να ρίχνει σουτάκια με τη φανέλα των γηπεδούχων.

Ο Γάλλος SF ήταν τότε στην πρώτη του χρονιά με τον οργανισμό του Michael Jordan και διένυε μια αλά Batum all around σεζόν μετρώντας 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και από 1 κλέψιμο και τάπα, ενώ την ίδια στιγμή σούταρε με 43% εντός πεδιάς, 35% από τη ζώνη του τριπόντου αλλά και με 85% από τη γραμμή των βολών.

Ενόσω λοιπόν, έβλεπαν τον Batum να πετυχαίνει το ένα καλάθι μετά το άλλο, ο Oppenheimer γυρίσει στο πρόσωπο του Γιάννη και του λέει χαρακτηριστικά:

 

“Βλέπεις τον Batum;
Κοίταξε τον. Κοίταξε τον πραγματικά.

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης.
Αν δουλέψεις πολύ σκληρά ίσως κάποτε να γίνεις ένας παίκτης στα πρότυπα του Nicolas Batum”.

 

Όλα αυτά μόνο για να λάβει μια εκκωφαντική απάντηση από τον Γιάννη, που αρχικά έμεινε ενεός στη δήλωση του assistant coach.

 

Αν γίνω ένας Nicolas Batum, καλύτερα να γυρίσω στην Ελλάδα”.

 

 

 

5 χρόνια μετά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ, είναι δις ο Πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας και ο MVP των τελικών.

Τέλος, σε 19 εν γένει ματς απέναντι στον Γάλλο forward, o Greek Freak αριθμεί 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες ανά 33 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έχει φύγει νικητής στις 11 εξ αυτών των αναμετρήσεων.