Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν την αυλαία (σ.σ.: 29/10) της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, το basketblog.grεπιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα, με μία μικρή παρουσίαση όλων των ομάδων. Με τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις σε κάθε ρόστερ, με μία ανάλυση των πιθανών πρωταγωνιστών ή παικτών-«κλειδιά» τους και μια πρόβλεψη για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από όλους τους αντιπάλους. Μετά την Ατλάντικ, συνέχεια με την Ανατολική Περιφέρεια και την (ιδιαιτέρως ανταγωνιστική φέτος) Σέντραλ

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 49-32

Πλέι-οφς: Αποκλεισμός στους Ανατολικούς τελικούς από Μαϊάμι (3-4)

Προσθήκες: Λουίς Σκόλα (Φοίνξ), Σόλομον Χιλ (Νο23 ντραφτ), Κρις Κόουπλαντ (Νέα Υόρκη), Σι-Τζέι Ουότσον (Μπρούκλιν), Ντόναντ Σλόαν, Νταρνέλ Τζάκσον.

Αποχωρήσεις: Τζέραλντ Γκριν, Μάιλς Πλάμλι (Φοίνιξ), Ντί-Τζέι Όγκουστιν, Τάιλερ Χάνσμπροου (Τορόντο), Σαμ Γιανγκ (Σαν Αντόνιο), Τζεφ Έιρς (σ.σ.: πρώην Πέντεργκραφ-σε Σαν Αντόνιο), Μπεν Χάνσμπροου.

Στο ρόστερ: Πολ Τζορτζ, Ντάνι Γκρέιντζερ, Ροί Χίμπερτ, Τζορτζ Χιλ. Λανς Στίβενσον, Ίαν Μαϊνμί, Ντέιβιντ Ουέστ (ανανέωση), Ορλάντο Τζόνσον.

Ποιον να προσέξετε: Πολ Τζορτζ. Προφανώς και είναι η εύλογη επιλογή, όμως δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Τζορτζ είναι αδιαμφισβήτητα ο νέος ηγέτης των Πέισερς. Ο 24χρονος φόργουορντ έλαβε επέκταση συμβολαίου έναντι σχεδόν 90εκατ.δολ. και πλέον μοιάζει υποχρεωμένος να «κουβαλήσει» την Ιντιάνα ένα ή και δύο βήματα παραπάνω από την περσινή σεζόν, ώστε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της νέας συμφωνίας του, αλλά και όσων ο ίδιος «υποσχέθηκε» πέρυσι.

Τι να περιμένετε: Μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους από τον κόουτς Βόγκελ, ώστε κι αν υπάρχουν υποψίες πως η επιστροφή του Ντάνι Γκρέιντζερ μπορεί να επηρεάσει τον σχεδιασμό της. Οι Πέισερς έφτασαν πέρυσι τους πρωταθλητές Χιτ «στα σχοινιά» και φέτος δεν κρύβουν ότι στοχεύουν στον τίτλο! «Γεμάτο» ρόστερ με Χιλ-Ουότσον στην οργάνωση, Τζορτζ-Στίβενσον (και ενδεχομένως Γκρέιντζερ) στο σκορ και καλή ρακέτα με Χίμπερτ, Ουέστ, Σκόλα και ρολίστα τον Κόουπλαντ.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 45-37

Πλέι-οφς: Αποκλεισμός στον 2ο γύρο από Μαϊάμι (1-4)

Προσθήκες: Τόνι Σνελ (Νο20 ντραφτ), Έρικ Μέρφι (Νο49 ντραφτ), Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ (Μιλγουόκι), Μάικ Τζέιμς (Ντάλας).

Αποχωρήσεις: Μάρκο Μπελινέλι (Σαν Αντόνιο), Νείτ Ρόμπινσον (Ντένβερ), Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Μάλκολμ Τόμας, Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς.

Στο ρόστερ: Ντέρικ Ρόουζ, Κιρκ Χάινριχ, Μαρκί Τιγκ, Τζίμι Μπάτλερ, Λουόλ Ντενγκ, Κάρλος Μπούζερ, Ταζ Γκίμπσον, Τζοακίμ Νοά, Ναζρ Μοχαμέντ (ανανέωση).

Ποιον να προσέξετε: Ντέρικ Ρόουζ. Δεν είναι δα και δύσκολη επιλογή, καθώς ο ηγέτης των «Ταύρων» είναι ανυπόμονος μετά την περσινή αποχή του λόγω τραυματισμού και στα φιλικά έδειξε πως το γόνατο είναι μία χαρά. Ο καλός και υγιής Ρόουζ μετατρέπει το Σικάγο σε 2ο φαβορί στην Ανατολή.

Τι να περιμένετε: Έναν «αφιονισμένο» Ρόουζ και μία ομάδα που επιθετικά θα περιστρέφεται γύρω του, αλλά θα έχει και αξιόπιστα επιθετικά και αμυντικά «κομμάτια» στο «παζλ» της. Προσήλωση στην άμυνα, όπως πέρυσι που παρά την απουσία του Ρόουζ και της απώλειας 4 παικτών στα πλέι-οφς, απέκλεισε το Μπρούκλιν και στάθηκε καλά απέναντι στο Μαϊάμι, παρά το 1-4. Βάθος στην περιφέρεια με Χάινριχ, Τιγκ, Σνελ πίσω από τον Ρόουζ, χρήσιμη προσθήκη αυτή του Ντανλίβι, γιατί οι Μπουλς έχουν και τους Ντενγκ και Μπάτλερ να… «βγάλουν το λάδι» στην άμυνα σε παίκτες όπως οι ΛεΜπρον και Τζορτζ.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 38-44

Πλέι-οφς: Αποκλεισμός στον 1ο γύρο από Μαϊάμι (0-4)

Προσθήκες: Λάρι Ντρου (κόουτς), Ο-Τζέι Μέιγιο (Ντάλας), Κάρλος Ντελφίνο (Χιούστον), Γκάρι Νιλ (Σαν Αντόνιο), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Νο15 ντραφτ), Νέιτ Ουόλτερ; (Νο38 ντραφτ), Ζάζα Πατσούλια (Ατλάντα), Κάρον Μπάτλερ (Φοίνιξ), Μπράντον Νάιτ, Κρις Μίντλετον (Ντιτρόιτ), Λουκ Ρίντναουρ (Μινεσότα).

Αποχωρήσεις: Τζιμ Μπόιλεν (κόουτς), Μπράντον Τζένινγκς (Ντιτρόιτ), Μόντα Έλις (Ντάλας), Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ (Σικάγο), Τζέι-Τζέι Ρέντικ (Κλίπερς), Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε (Σακραμέντο), Ις Σμιθ (Φοίνιξ), Γκουστάβο Αγιόν (Ατλάντα), Σάμιουελ Ντάλεμπερτ (Ντάλας), Ντρου Γκούντεν.

Στο ρόστερ: Ερσάν Ιλιασόβα, Λάρι Σάντερς, Εκπέ Γιούντοχ, Τζον Χένσον.

Ποιον να προσέξετε: Ο-Τζέι Μέιγιο. Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης των γυμνασίων των Η.Π.Α., μετά την θητεία του σε Μέμφις και Ντάλας, υπέγραψε στους Μπακς για να γίνει ο ηγέτης τους. Προφανώς πολλοί θα θέλατε σε αυτή την κατηγορία να προστεθεί και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που θα περιμένει τις ευκαιρίες του από τον κόουτς Ντρου.

Τι να περιμένετε: Μια ομάδα καλά καθοδηγούμενο από έναν «νοικοκύρη» κόουτς, που όμως θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να «δεθεί». Οι Μπακς άλλαξαν όλη την περιφέρειά τους, με τις αποχωρήσεις των Τζένινγκς και Έλις και τις αποκτήσεις των Μέιγιο, Μπάτλερ, Νάιτ, Ντελφίνο, Νιλ και Ρίντναουρ. Νάιτ και Μέιγιο θα πρέπει να μάθουν να παίζουν μαζί, την ώρα που όλοι οι περιφερειακοί θα χρειαστεί να επιδείξουν την ίδια αμυντική προσήλωση που δείχνει στη ρακέτα ο Σάντερς. Ελπίζουν για νέα συμμετοχή στα πλέι-οφς.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 29-53

Πλέι-οφς:

Προσθήκες: Μορίς Τσικς (κόουτς), Μπράντον Τζένινγκς (Μιλγουόκι), Τζος Σμιθ (Ατλάντα), Λουίτζι Ντατόμε (Ρόμα), Τσόνσι Μπίλαπς (Κλίπερς), Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ (Νο8 ντραφτ), Τόνι Μίτσελ (Νο37 νραφτ), Πέιτον Σίβα (Νο56 ντραφτ). Τζος Χάρελσον.

Αποχωρήσεις: Λόρενς Φρανκ (κόουτς), Μπράντον Νάιτ, Κρις Μίντλετον (Μιλγουόκι), Βιάτσεσλαβ Κραβτσόφ (Φοίνιξ-μέσω Μιλγουόκι), Χοσέ Καλδερόν (Ντάλας), Τζέισον Μαξίελ (Ορλάντο), Κιμ Ίνγκλις (Σιένα), Κόρεϊ Μαγκέτι .

Στο ρόστερ: Γκρεγκ Μονρό, Αντρέ Ντράμοντ, Τζόνας Τζερέμπκο, Τσάρλι Βιλανουέβα, Κάιλ Σίνγκλερ, Ρόντνεϊ Στάκι.

Ποιον να προσέξετε: Μπράντον Τζένινγκς. Από τα χέρια του νέου σταρ των Πίστονς θα περνάει όλο το παιχνίδι. Ο πρώην γκαρντ των Μπακς μπορεί να σκοράρει, όμως θα χρειαστεί να οργανώσει περισσότερο και να «δέσει» τόσο με τον επίσης νεοφερμένο Τζος Σμιθ όσο και με τους ψηλούς (Μονρό, Ντράμοντ).

Τι να περιμένετε: Αρκετή «τρεχάλα» και γρήγορο παιχνίδι! Και μερικές λόμπες στον Σμιθ… Αν, φυσικά, ο Τζένινγκς μπει στο «καλούπι» του οργανωτή, έχοντας πλάι του αξιόπιστες επιθετικές λύσεις. Άλλωστε, ακόμη κι αν δεν βρουν ανοικτό γήπεδο, οι Πίστονς έχουν καλούς σκόρερ κοντά στο καλάθι, για «σετ» παιχνίδι και ελπίζουν σε επιστροφή στα πλέι-οφς.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 24-58

Πλέι-οφς:

Προσθήκες: Μάικ Μπράουν(κόουτς),Άντονι Μπένετ(Νο1 ντραφτ), Σεργκέι Καράσεφ (Νο19 ντραφτ),Άντριου Μπάινουμ(Φιλαντέλφια), Κάρικ Φίλιξ (Νο33 ντραφτ),Ερλ Κλαρκ(Λέικερς),Τζάρετ Τζακ(Γκόλντεν Στέιτ).

Αποχωρήσεις: Μπάιρον Σκοτ(κόουτς), Μαρίζ Σπέιτς (Γκόλντεν Στέιτ), Σον Λίβινγκστον (Μπρούκλιν), Ουέιν Έλινγκτον (Ντάλας),Όμρι Κάσπι(Χιούστον), Κέβιν Τζόουνς, Κρις Κουίν,Λουκ Ουόλτον,Ντάνιελ Γκίμπσον, Λουκ Χαρανγκόντι, Σαμάρντο Σάμιουελς, Κελίνα Αζαμπούκι.

Στο ρόστερ: Κάιρι Ίρβινγκ, Ντιόν Ουέιτερς, Σι-Τζέι Μάιλς,Τρίσταν Τόμπσον,Αλόνζο Τζι,Άντερσον Βαρεζάο, Τάιλερ Ζέλερ

Ποιον να προσέξετε: Άντονι Μπένετ. Ο Κάιρι Ίρβινγκ είναι φυσικά ο ηγέτης των Καβς, αλλά ο απόφοιτος του UNLVκαι Νο1 στο πρόσφατο ντραφτ θα έχει μπόλικες ευθύνες.

Τι να περιμένετε: Ίσως την ομάδα με την μεγαλύτερη βελτίωση στην Ανατολή. Το Κλίβελαντ έχει πια παίκτες να διεκδικήσει την επιστροφή του στα πλέι-οφς και οι 24 περσινές νίκες αναμένεται να γίνουν φέτος αρκετές περισσότερες, ακόμη κι αν δεν προκριθούν στην ποστ-σίζον. Πολλά, βεβαίως, θα κριθούν από την υγεία των Άντριου Μπάινουμ, Άντερσον Βαρεζάο, ενώ οι προσθήκες των Τζακ και Κλαρκ θα δώσουν πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο.