1) Οι Heat δεν είναι υγιείς νοητικά

Οι Miami Heat είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες της σύγχρονης ιστορίας του ΝΒΑ, έχοντας σφυρηλατήσει έναν πολύ δυσκολοκατάβλητο χαρακτήρα, ο οποίος προκύπτει εν γένει από το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες τους είχαν την τάση να αποδεικνύουν συνεχώς την αξία τους για να επιβιώσουν μπασκετικά σε μια τόσο ανταγωνιστική λίγκα.

Ωστόσο, η παρουσία τους στα φετινά Playoffs είναι αισθητά αποκαρδιωτική.

Χθες, επέτρεψαν για ακόμα μια φορά στους Milwaukee Bucks να σκοράρουν 110+ πόντους σουτάροντας με 48+% εντός πεδιάς και 35+% από τη ζώνη του τριπόντου, αποδεικνύοντας δεν έχουν την απαραίτητη διάθεση για να «σκοτώσουν» μια πολύ πιο «ταλαντούχα» ομάδα.

Επιθετικά, σκόραραν μόλις 84 πόντους με 85 σουτ (38% εντός πεδιάς, 28% στο τρίποντο) και είδαν 3 από τους game changing σκόρερ τους (Herro, Dragic, Robinson) να μετρούν αθροιστικά 19 πόντους με 8-30 σουτ και 3-15 τρίποντα.

 

 

 

2) Ο Chris Paul είναι τεράστια απουσία, αλλά όχι όσο τα φτερά των Suns

 

Οι φετινοί Phoenix Suns είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας 5ετίας στο ΝΒΑ, αφού πέραν του αδιαμφησβήτητου «ταλέντου» των Devin Booker και Chris Paul, είχαν τα πιο σύγχρονα (size, range, πολυθεσία) φτερά στη λίγκα, γεγονός που τους βοηθούσε τόσο να προσαρμόζεται σε κάθε αντίπαλο αμυντικά όσο και να ανοίγουν τρανά το γήπεδο επιθετικά.

Ο Paul αγωνίζεται ελάχιστα στη σειρά με τους Lakers αφού πονάει αισθητά στον ώμο του, αλλά και οι wings των «Ήλιων» έχουν βυθιστεί σε ένα καιαδικό σκοτάδι.

Χθες, οι Bridges, Crowder, Johnson και Craig πέτυχαν μόλις 32 πόντους με 9-27 σουτ εντός πεδιάς και 7-20 τρίποντα, ενώ την ίδια στιγμή μέτρησαν -19 στην κλίμακα του +/-.

Ακόμα και σε μια μέτρια όμως, ημέρα για αυτούς, συνολικά είχαν καλύτερο +/- από τον ταλαιπωρημένο Paul (-20)!

 

 

 

3) O Austin Rivers θα έχει για πάντα θέση στο ΝΒΑ

 

Μπορεί τα 2 δεκαήμερα συμβόλαια που υπέγραψε φέτος και οι 2 απομακρύνσεις του από Knicks (trade) και Thunder (αποδέσμευση) να καλλιέργησαν την εντύπωση πως ο Austin Rivers δεν θα έχει για πολύ ακόμα μια θέση στο ΝΒΑ, αλλά η χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στους Blazers ήταν φανταστική!

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος point guard μέτρησε 21 πόντους με 7-14 σουτ και 5-10 τρίποντα κόντρα στην παρέα του Damian Lillard, και με τα 4 ολόκληρα τρίποντά του στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης «ξεκόλλησε» τους Nuggets και τους οδήγησε στο 2-1 και το εκ νέου προβάδισμα έδρας στη σειρά.

Γενικότερα, το γεγονός πως οι guards των Blazers δεν είναι και οι καλύτεροι αμυντικοί του κόσμου πάντα θα δίνει χώρο σε πολύ καλούς σκόρερ, όπως ο AR, που αποδεικνύει ξανά πως είναι ένας τόσο υποτιμημένος shot creator.

 

 

 

+1) O Michael Porter Jr είναι ουσιαστικός ακόμα και όταν δεν σκοράρει

 

Κακά τα ψέματα, ο Michael Porter Jr. είναι ένας από τους πιο ατόφιους νεαρούς σκόρερ της λίγκας, αλλά δεν είχε καταφέρει προς το παρόν να πείσει πως θα μπορούσε να είναι efficient με λίγες προσπάθειες και χαμηλή συγκομιδή πόντων.

Ωστόσο, χθες ήταν τρομερός με πολύ λίγες για τα δεδομένα του κατοχές (15 πόντοι με 11 σουτ, 3-5 τρίποντα), και κατάφερε να χρησιμοποιήσει το τεράστιο κορμί του και στο αμυντικό/ αθλητικό πλαίσιο, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ.

Το πιο σημαντικό;
Έμεινε στο παρκέ για 33 ολόκληρα λεπτά παρά το γεγονός πως είχε 4 φάουλ και 15 μόλις πόντους, και κατάφερε να τελειώσει το ματς με +14 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε εν τέλει στους 5 πόντους!