Η πρώτη μέρα της Free Agency του ΝΒΑ έβγαλε ειδήσεις και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις για τις ομάδες, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στοχεύοντας στις πιο δυνατές προσθήκες της 1ης ημέρας, που έκαναν αίσθηση και αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω στις ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι Heat έκαναν δικό τους τον Kyle Lowry, τον οποίο απέκτησαν από το Τορόντο με 90 εκατομμύρια δολάρια και με συμβόλαιο τριετίας. Παράλληλα απέκτησαν τον πρωταθλητή με τους Bucks, PJ Tucker, και τον φέρνουν στο Miami για 2 χρόνια και έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Evan Fournier αποχώρησε από τους Celtics και μετακομίζει στην Νέα Υόρκη, αφού οι Knicks τον προσθέτουν στην μηχανή τους με 78 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα κράτησαν τον περυσινό βασικό κορμό (Rose, Noel, Burks) και διατηρούν την ομοιογένεια τους.

Οι Bulls φέρνουν στο Σικάγο τον Lonzo Ball, ο οποίος θα πάρει 85 εκατ. Δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και στην Νέα Ορλεάνη θα οδεύσουν οι Satoransky, Temple και ένα draft pick από τον 2ο Γύρο της διαδικασίας.

«Ταύρος» γίνεται και ο πρώην παίκτης των Lakers, Alex Caruso, ο οποίος υπέγραψε με ποσό 37 εκατ. Δολαρίων και θα μείνει στο Σικάγο για 4 χρόνια.

Οι πρωταθλητές Bucks έχασαν τον Tucker, αλλά κράτησαν στο δυναμικό τους τον Bobby Portis με 9 εκατ. Δολάρια και θα παραμείνει «ελάφι» για τα επόμενα δύο έτη.

Ο Trent Jr. παρέμεινε στους Raptors με 54 εκατ. Δολάρια (συμβόλαιο 3 ετών), ενώ οι Los Angeles Lakers «έκλεισαν» Trevor Ariza και Dwayne Ellington και κρίνονται δύο πολύτιμες λύσεις για τους «λιμνάνθρωπους», ενώ επέστρεψε για την 3η θητεία του και ο Dwight Howard.

Ο McDermott μαζί με τον Collins είναι πια παίκτες των Spurs και πηγαίνουν στο Σαν Αντόνιο με 42 και 22 εκατομμύρια αντίστοιχα. Οι Dallas Mavericks κράτησαν Marjanovic για ακόμα ένα χρόνο, ενώ τριετές συμβόλαιο δόθηκε στον Reggie Bullock με απολαβές 30.5 εκατομμύρια.

Ο JaVale McGee για 1 χρόνο θα είναι παίκτης των Phoenix Suns (5 εκατ. δολάρια) και ο Jeff Green για τα επόμενα 2 χρόνια (10 εκατ. δολάρια) θα είναι παίκτης των Nuggets, ο Kelly Olynyk αποκτήθηκε από τους Detroit Pistons (37 εκατ.) και ο Γερμανός, Daniel Theis, πηγαίνει στο Houston (Rockets) για 4 χρόνια και με συμβόλαιο αξίας 36 εκατ. δολαρίων.