Μπορεί η Trade Deadline να ανήκει στο παρελθόν εδώ και μερικές ώρες, αλλά τα αποτελέσματά της αρχίζουν αρχής γενομένης από σήμερα (11/2) να αποδεικνύονται θετικά ή αρνητικά για τις ομάδες που τόλμησαν (αλλά και για εκείνες που δεν ήθελαν να ρισκάρουν).

Έτσι, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους μεγαλύτερους νικητές και χαμένους της χθεσινής ημέρας στο ΝΒΑ, με τους Philadelphia 76ers από τη μια μεριά και τους Los Angeles Lakers από την άλλη να προσυπογράφουν τα πρώτα ονόματα των δύο ξεχωριστών λιστών.

Αναλυτικά οι νικητές της Trade Deadline:

Philadelphia 76ers: Όταν μετατρέπεσαι εν μια νυκτί σε απόλυτο φαβορί στην Ανατολή, ανήκεις αυτόματα στους νικητές. Όταν μάλιστα δε δίνεις τίποτα πραγματικά σπουδαίο για αυτό, τότε είσαι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς!

Η Philadelphia, παρότι έχασε έναν καλό σουτέρ και θα έχει έντονο θέμα με το spacing της με το υπάρχον ρόστερ, κατάφερε αφενός να αποκτήσει τον James Harden και αφετέρου να κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της τους Thybulle- Maxey, παίκτες δηλαδή βαρόμετρα για την ίδια.

Charlotte Hornets: Η Charlotte παραπαίει από τις 24/1 μετρώντας 6 σερί ήττες αλλά και 8 στα τελευταία 10 της ματς, αλλά η έλευση του Harrell χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο αντάλλαγμα μόνο να εκτοξεύσει μπορεί μια φύσει επιθετική ομάδα.

Ο πρώην πλέον παίκτης των Wizards δεν θα είναι απλά μια επιπλέον επιλογή για τον coach Borrego, αλλά και ένας τύπος που αφενός δεν εμποδίζει τους κορυφαίους της ομάδας και αφετέρου αναδεικνύει το παιχνίδι των Ball και Rozier με την έφεσή του στο PnR.

Washington Wizards: Αν και δεν πήραν τίποτα σπουδαίο για τον Harrell, οι πρωτευουσιάνοι έκαναν το κόλπο γκρόσο με τον Kristaps Porzingis και μπαίνουν στη -πιθανότατα- μετά Beal εποχή με αρκετά χρήσιμα και νεανικά γρανάζια και τον Λετονό με τον Kuzma ως την ασπίδα του μέλλοντός τους.

Σαφώς και η Frontline τους έχει γεμίσει για τα καλά και φράζει αισθητά το small ball, αλλά το ζουμί είναι η νέα χρονιά και η οικονομική ισοφάριση του συμβολαίου του Unicorn με εκείνο των Dinwiddie και Bertans που οδεύουν στο Dallas.

San Antonio Spurs: Έδωσαν ένα μεγάλο συμβόλαιο (White) και δύο “ψηλό” που δεν έπαιζαν (Young, Eubanks) και έφεραν πίσω 2 picks 1ου γύρου για τη νέα σεζόν και ένα εξελίξιμο prospect (Langford). Αν βρουν το καλοκαίρι ένα καλό deal και για τον Richardson, που παραείναι καλός για τους στόχους τους, τα “Σπιρούνια” θα είναι σε εξαιρετικό δρόμο.

Ουσιαστικά, αφενός η αποχώρηση του White δημιουργεί περισσότερο χώρο για την εξέλιξη του Murray και των νεότερων wings/ creators και αφετέρου λύνει και οικονομικά τα χέρια των Τεξανών.

Αναλυτικά οι χαμένοι της Trade Deadline:

LA Lakers: Ο στόχος πρωταθλητισμού στα τέλη του καλοκαιριού έχει δώσει πλέον τη θέση του στην προσπάθεια εισόδου στα Playoffs, με τους Lakers από εν δυνάμει contenders να έχουν αποδειχθεί σε μια μέτρια ομάδα δίχως σουτέρ που παλεύει να επιβιώσει στη σαφώς πιο αδύναμη από άλλες χρονιές Δύση.

Τη στιγμή της Trade Deadline, το LA μετρούσε 26 νίκες σε 56 ματς (46% επιτυχία) και έβρισκε τον εαυτό του στην 9η θέση της περιφέρειας, με την ανάγκη για άμεση αλλαγή να χτυπάει εδώ και μήνες την πόρτα του Front Office -που βλέπει την ομάδα του να χάνει τα 18 από τα 27 συνολικά ματς της με αντιπάλους με ανώτερο του 50% ρεκόρ (33% επιτυχία).

Παρόλα αυτά, δεν έγινε ούτε μια κίνηση, με τους “Λιμνανθρωπους” να περιμένουν πλέον τα buy outs.

New York Knicks: Ό,τι ισχύει για τους Lakers ισχύει και για τους Knicks, οι οποίοι όμως είναι σε ανώτερη μοίρα με τη μεγάλη κίνηση Reddish, που είχε αποκτηθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τον νεαρό wingman να είναι σε εξαιρετική βραδιά στο μεγάλο διπλό στο San Francisco στο πρώτο ματς μετά από ένα μήνα στην πόλη με 17+ λεπτά συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα όμως, η κατάσταση των φετινών Knicks, που επίσης είχαν έντονους στόχους για τη φετινή σεζόν μετά την καταπληκτική περσινή, φώναζε για μεταβολές σε κάθε μήκος και πλάτος του συνόλου -με το Front Office όμως να κρατάει ως έχει τον κορμό του και να ελπίζει στην ομαλή επιστροφή του Derrick Rose από τον τραυματισμό του αλλά και στην αγορά των buy outs.

Atlanta Hawks: Αν και ισχύει σχεδόν ό,τι αναφέρθηκε και για τις προηγούμενες ομάδες -με τη διαφορά πως αυτοί αρχίζουν να ρολάρουν σιγά σιγά- οι Hawks δεν κινήθηκαν στην Trade Deadline, με αποτέλεσμα αφενός να μην πάρουν τίποτα για τον καλύτερο και δυσαρεστημένο ταυτόχρονα Forward τους, τον John Collins, και αφετέρου να μη γεμίσουν με 1 και 2 σουτέρ έναν κορμό που πέρσι έφτασε μέχρι και τους Τελικούς Περιφέρειας.

Το σημείο κλειδί για μια βαθιά πορεία στα Playoffs δεν είναι ο Young αλλά η ποιότητα/ συνέπεια του άμεσου περίγυρού, με τον μέτριο φέτος δίδυμο Collins- Capela και την ατυχία με τους τραυματισμούς του Hunter να ενδέχεται να τιμωρήσουν τον φόβο της αρμάδας της Georgia χθες.