Η Βοστόνη επικράτησε της Νέας Υόρκης σε ένα παιχνίδι που θύμισε παλιές καλές εποχές, με ένταση, πάθος και εντυπωσιακές στιγμές, την ώρα που το Πόρτλαντ κέρδισε το Ορλάντο στην παράταση. Η Γιούτα κέρδισε εντός έδρας το Ντάλας σε ένα δυνατό παιχνίδι, όπως ήταν και αυτό ανάμεσα στην Οκλαχόμα και στην Ουάσινγκτον που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη. Εύκολο έργο είχε το Μέμφις που επικράτησε του Σακραμέντο.

Τα αποτελέσματα:
Οκλαχόμα Σίτι – Ουάσινγκτον 99-101
Βοστόνη – Νέα Υόρκη 102-96
Κλίβελαντ – Σικάγο 92-118
Σαν Αντόνιο – Νέα Ορλεάνη 88-95
Ντάλας – Γιούτα 94-100
Ορλάντο – Πόρτλαντ 119-125 (108-108)
Μέμφις – Σακραμέντο 113-81

Άναψαν τα αίματα…

Η Βοστόνη επικράτησε με 102-96 τη Νέα Υόρκη μέσα στην έδρα της και ο Καρμέλο Άντονι προβλέπεται να περνάει “δύσκολες” ώρες. Όχι γιατί θα του “χρεώσουν” την ήττα, αλλά -αν αποδειχθεί- κινδυνεύει με τιμωρία από τη λίγκα. Και αυτό γιατί, ο “Μέλο” θέλησε να συνεχίσει την εντός αγωνιστικού χώρου κόντρα του με τον Κέβιν Γκαρνέτ και εκτός αυτού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των αμερικανικών δικτύων, ο Άντονι μετά το ματς πήγε στα αποδυτήρια της Βοστόνης, κάτι που απαγορεύεται από τη Λίγκα, προκειμένου να λύσει τα θέματά του με τον Γκαρνέτ, η ασφάλεια όμως δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και εκείνος περίμενε κοντά στο πούλμαν των αντιπάλων με την αστυνομία να… καραδοκεί.

“Είναι μόνο μπάσκετ. Πρέπει να μείνουμε στο μπάσκετ και να είμαστε σίγουροι ότι θα παίζουμε κάθε βράδυ. Σίγουρα η Βοστόνη έπαιξε σκληρά αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε” είπε ο Αμάρ’ε Στανταμάιρ αναφερόμενος στην αντίδραση του Άντονι.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πολ Πιρς ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές σημειώνοντας 23 πόντους και μοιράζοντας 6 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε ο Κέβιν Γκαρνέτ που πρόσθεσε 19 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζέι Άρ Σμιθ πέτυχε 24 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα, ενώ ο Καρμέλο Άντονι είχε απολογισμό 20 πόντους και 5 ασίστ.

Σε… τροχιά το Πόρτλαντ

Οι Μπλέιζερς στηρίχθηκαν στον ΛαΜάρκους Όλντριτζ και υποχρέωσαν το Ορλάντο στην ένατη συνεχόμενη νίκη του. Το Πόρτλαντ επικράτησε με 125-119 στην παράταση, με τον Ολντριτζ να έχει απολογισμό 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο Ουέσλι Μάθιους που σημείωσε 24 πόντους, την ώρα που ο Τζέι Τζέι Χίκσον σημείωσε το 20ο νταμπλ φίγκιουρ με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζαμίρ Νέλσον μοίρασε 12 ασίστ ξεπερνώντας τον Σκοτ Σκάιλς στην ιστορία των Μάτζικ, έχοντας πλέον 2.787, δεν κατάφερε όμως να το χαρεί λόγω της ήττας.

Δεν είχε απαντήσεις

Το Ντάλας δεν κατάφερε να βρει λύση για να σταματήσει τον Γκόρντον Χάιγουαρντ και γνώρισε την ήττα από τη Γιούτα με 100-94. “Μας πλήγωνε όλη τη νύχτα. Είναι πολύ αθλητικός παίκτης και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο” είπε ο Ρικ Καρλάισλ για τον Χάιγουαρντ που έκανε ρεκόρ σεζόν σημειώνοντας 27 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και τέσσερα τρίποντα που έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του στα κρίσιμα σημεία.

Ο Νοβίτσκι τελείωσε το ματς με 20 πόντους και όπως υποστήριξε: “Θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Θα προσπαθήσω να αποκτήσω ακόμα καλύτερη φόρμα. Θα διορθώσουμε την εικόνα μας” είπε ο Γερμανός που έχασε 27 ματς λόγω επέμβασης που έκανε το καλοκαίρι.