Η σύγκρουση ανάμεσα στον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντρέιμοντ Γκριν ήταν από τα γεγονότα που απασχόλησαν έντονα τόσο τους Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς όσο και τον κόσμο του ΝΒΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο «KD» σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό και αποκάλυψε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική του απόφαση να αποχωρήσει από τους «πολεμιστές» με προορισμό τους Νετς.

Για την ακρίβεια, ο 31χρονος σούπερ σταρ δήλωσε,«Εύχομαι να μην γινόταν ποτέ αυτό. Ήταν μια κατάσταση που έπρεπε να αποφύγουμε. Έγινε εντελώς ξαφνικά. Ο Ντρέιμοντ ξέφυγε τελείως. Σαν άντρες μιλήσαμε και προσπαθήσαμε να το λύσουμε γρήγορα για το καλό της ομάδας, αλλά εκείνος είχε τον δικό του τρόπο να το διαχειριστεί και εγώ τον δικό μου. Όταν ένας συμπαίκτης σου μιλά με τέτοιον τρόπο σε σένα, το σκέφτεσαι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να φύγω, δεν θα πω ψέματα».

Στην συνέχεια ανέφερε,«… ένιωσα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή και πως ό,τι κι αν αποφάσιζα έφτανε το τέλος για αυτό το γκρουπ παικτών. Ο Λίβινγκστον αποσύρθηκε, ο Ιγκουοντάλα μεγάλωσε και τα συμβόλαιά μας ήταν πολύ μεγάλα πλέον για να φέρουμε κι άλλους παίκτες. Ήταν ώρα να χωρίσουμε τους δρόμους μας».