Ο Κέβιν Ντουράντ έιναι το πρόσωπο του καλοκαιριού στο NBA αφού μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αποφάσισε να φύγει από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και να υπογράψει συμβόλαιο με την καλύτερη ομάδα της Δύσης τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Στο περιθώριο μάλιστα της παρουσίασης του από τους Πρωταθλητες της Δύσης αναφέρθηκε στον πρώην συμπάικτη του Ράσελ Ουέστμπρουκ για τον οποίο έιπε ότι ελπίζει να καταλαβαίνει τους λόγους της αποφάσης του και ότι θέλει να ξαναμιλήσουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξέρετε, περάσαμε σπουδαία χρόνια, κάτι που δε μπορείτε να μας κάνατε να ξεχάσουμε ποτέ. Αλλά, όπως είπα, ήθελα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Αισθανόμουν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και πήρα την απόφαση. Δε μπορούσα να σκεφτώ όλα τα συναισθήματα όλων, αφού θα ‘ταν δύσκολο, επομένως προσπάθησα να επικεντρωθώ σ’ εμένα, αλλά αναγνωρίζω τις σχέσεις που είχα και θέλω να συνεχίσω να ‘χω έτσι. Είμαι σίγουρος πως δε θα ‘ναι έτσι, αλλά ήθελα να φύγω με λίγη φινέτσα κι αξιοπρέπεια, αλλά ελπίζω πως το έκανα, ελπίζω να καταλαβαίνει κι είμαι σίγουρος πως θα ξαναμιλήσουμε».