Τέτοια εποχή πέρσι μάζευε βραβεία, καθώς αναδείχθηκε MVP και κορυφαίος σκόρερ της σεζόν. Δώδεκα μήνες αργότερα, όμως, ο Κέβιν Ντουράντ… μαζεύει τα κομμάτια του και ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη σεζόν. Ο σταρ των Θάντερ έχασε περισσότερη από τη μισή φετινή κανονική περίοδο (έπαιξε σε μόλις 27 αγώνες) καθώς ήταν εκτός στην αφετηρία της και έχασε και το φινάλε, καθώς υποβλήθηκε σε 3 επεμβάσεις στο πόδι σε διάστημα λίγων μηνών. Η ομάδα του δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι-οφς, αν και ο… «έλεγχός» της δεν ήταν άσχημος, όμως ο «KD» δεν έκρυψε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη της χρονιάς πως ήταν εκνευρισμένος. Εξηγώντας ότι «ενοχλήθηκα γιατί άκουσα πολλά όσο καιρό απουσίαζα. Σίγουρα είμαι εκνευρισμένος, γιατί πολλοί θέλησαν να συγκρίνουν τον τραυματισμό μου με εκείνους των Μπιλ Ουόλτον (σ.σ.: παλαίμαχος σέντερ των Μπλέιζερς και Σέλτικς) και Μινγκ Γιάο, θεωρώντας ότι δεν θα επιστρέψω δυνατός».

Ο Ντουράντ επισήμανε ότι «οι Ουόλτον και Γιάο (σ.σ.: άλλοτε σέντερ των Ρόκετς) είχαν διαφορετικούς τραυματισμούς από εμένα. Κάποιοι έλεγαν αρχικά ότι χτύπησα διότι είμαι πολύ αδύνατος. Ξαφνικά, όμως, άρχισαν να λένε πως είμαι ψηλός. Δεν ξέρω τι εννοούν και μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις. Ξέρω όμως ότι θα επιστρέψω και θα δουλέψω πολύ για αυτό. Δεν πρόκειται να τα παρατήσω. Θα συνεχίσω να δουλεύω μέχρι να επιστρέψω καλά και ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα μου». Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί «πλήγωσαν» και τις ελπίδες της Οκλαχόμα Σίτι για πρόκριση στην ποστ-σίζον αλλά και τον ίδιο. Δηλώνοντας πως «αυτή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά μου από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετμπολ. Θέλω, όμως, να κοιτάω μπροστά και να μένω θετικός. Κάθε μέρα λέω στον εαυτό μου ότι μελλοντικά, όταν θα κοιτάζω πίσω θα χαμογελάω και θα αναγνωρίζω ότι αυτό ήταν απλώς ένα εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσω για να πετύχω όσα έχω σαν στόχο».

Οι Θάντερ δεν κατόρθωσαν να «χωρέσουν» στην δυτική 8αδα των πλέι-οφς, παρά την εκπληκτική χρονιά του Ράσελ Ουέστμπρουκ, που είναι υποψήφιος για το βραβείο του MVP και αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ρέγκιουλαρ-σίζον. Ο Ντουράντ, πάντως, αποθέωσε τον συμπαίκτη του, λέγοντας ότι «ήταν καταπληκτικός! Ηταν εξαιρετικό να τον βλέπω να ωριμάζει ως παίκτης και ηγέτης και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω ξανά με έναν παίκτη σαν αυτόν! Ξέρω, επίσης, ότι τον πονάει πολύ που δεν θα παίξει στα πλέι-οφς». Στην κατάληξη των δηλώσεών του, ο «KD» δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει σε ερωτήσεις το μέλλον του, αφού το καλοκαίρι του 2016 θα γίνει free-agent. Αν και προ ημερών -και πριν από την είδηση για τιμές από την πόλη της Οκλαχόμα Σίτι– είχε τονίσει πως «θα ήθελα να είμαι ένας από τους τύπους που θα παίξουν σε μία ομάδα σε όλη την καριέρα τους», στην τελευταία τοποθέτησή του ήταν πιο διπλωματικός. Καταλήγοντας ότι «αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να γυρίσω υγιής στο παρκέ. Μόνο αυτό με ανησυχεί. Γνωρίζω πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι φήμες, αλλά εγώ σκέφτομαι μόνο να παίξω πάλι».