Οι Λέικερς πάνε από το καλό στο καλύτερο, ο Κέβιν Ντουράντ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, την ώρα που η Βοστόνη γνώρισε βαριά ήττα από τους Πίστονς. Η “μαγεία” του Ρόντο κράτησε για ένα παιχνίδι, καθώς χθες οι Σέλτικς ήταν πολύ μακριά από τον εαυτό τους. Εντυπωσιακή νίκη και για το Πόρτλαντ επί του Σικάγο.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα – Νέα Υόρκη 76-88
Ορλάντο – Τορόντο 86-97
Κλίβελαντ – Φιλαντέλφεια 79-86
Μπρούκλιν – Σακραμέντο 99-90
Γκόλντεν Στέιτ – Οκλαχόμα Σίτι 109-119
Βοστόνη – Ντιτρόιτ 83-103
Σικάγο – Πόρτλαντ 94-102
Χιούστον – Λέικερς 108-119

Με Ντουράντ σε… κέφια

Η Οκλαχόμα Σίτι πήρε τη νίκη μέσα στο σπίτι της με 119-109 του Γκόλντεν Στέιτ με τον Κέβιν Ντουράντ να πραγματοποιεί τριπλ νταμπλ για πρώτη φορά στην καριέρα του με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ (οι οποίες αποτελούν και ρεκόρ καριέρας).

“Πραγματικά δεν με ενδιέφερε. Αν ερχόταν θα ήταν ωραίο. Αν δεν ερχόταν θα συνέχιζα να παίζω. Είναι ωραία λοιπόν που σημείωσα ένα τριπλ νταμπλ” είπε μετά το ματς ο Κέβιν Ντουράντ.

“Συνοδηγός” του Ντουράντ ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος πρόσθεσε 30 πόντους, ενώ 23 πέτυχε ο Μάρτιν ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο.

Στην αντίπερα όχθη, οι 22 πόντοι που σημείωσε ο Στέφεν Κάρι και οι 19 του Ντέιβιντ Λι, δεν ήταν αρκετοί για να αντισταθούν στις διαθέσεις της Οκλαχόμα.

Βελτιώνουν την εικόνα τους

Τριπλ νταμπλ σημείωσε και ο Κόμπι Μπράιαντ, στη νίκη των Λέικερς επί του Χιούστον με 119-108. Ο σταρ των”Λιμνανθρώπων” τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ (είχε και τρία κλεψίματα), πετυχαίνοντας το 18ο τριπλ νταμπλ στην καριέρα του, το πρώτο μετά τον Νοέμβριο του 2010.

Στην τέταρτη νίκη των Λέικερς, μετά την αποχώρηση Μπράουν, πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ντουάιτ Χάουαρντ που είχε απολογισμό 28 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Πάου Γκασόλ με τους 17 πόντους που πέτυχε έφτασε τους 15.000 στην καριέρα του.

Ο Ντ’ Αντόνι για ένα ακόμα ματς είδε τους παίκτες να δίνουν τη μάχη τους από τα αποδυτήρια, αφού θέλησε να καθυστερήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Λέικερς, προσπαθώντας να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα από την επέμβαση στην οποία έχει υποβληθεί.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Πάρσονς και Χάρντεν σημείωσαν 24 και 20 πόντους αντίστοιχα, όμως το Χιούστον γνώρισε την έκτη ήττα σε οκτώ ματς, με τον Κέβιν ΜακΧέιλ να απουσιάζει από τον πάγκο της ομάδας, λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Εντυπωσιακοί οι Πίστονς

Ένα βράδυ μετά την καταπληκτική εμφάνιση του Ραζόν Ρόντο, η Βοστόνη γνώρισε βαριά ήττα από το Ντιτρόιτ με 103-83. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Γκρεγκ Μονρόε με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Τζέισον Μάξιελ πρόσθεσε 15, ενώ οι Πίστονς είχαν συνολικά έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην αντίπερα όχθη, η κούραση έκανε την εμφάνισή της, καθώς οι Σέλτικς έδωσαν το τέταρτο παιχνίδι τους σε πέντε μέρες. Με 4/17 τρίποντα, ήταν δεδομένο πως η ομάδα είχε χάσει αρκετή από τη… δύναμή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτος σκόρερ για τη Βοστόνη ήταν ένας παίκτης που ήρθε από τον πάγκο. Ο Σούλιντζερ σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, όταν ο Κέβιν Γκαρνέτ πέτυχε 15 πόντους, και οι Πολ Πιρς, Ραζόν Ρόντο περιορίστηκαν στους 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.