Ήταν δεδομένο ότι οι Ουόριορς, αλλά και ο Στεφ Κάρι θα απαντούσαν στους Θάντερ, οι οποίοι χωρίς να το καταλάβει κανείς «έκλεψαν» το πρώτο παιχνίδι, παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας. Οι πρωταθλητές, παρότι είδαν τον Κάρι να έχει νέο ατύχημα (έπεσε πάνω στον κόσμο στην προσπάθεια του να σώσει μια μπάλα και απέκτησε ένα ευδιάκριτο πρήξιμο στον δεξιό αγκώνα) επικράτησαν με 118-91 της ομάδας του Μπίλι Ντόνοβαν, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο (60-42 το συνολικό σκορ), και ισοφαρίζοντας την τελική σειρά της Δύσης σε 1-1. Άλλωστε έχουν να χάσουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια σε playoffs από το 1991!

Ο Κάρι είχε δηλώσει ότι : «Θα ανακάμψουμε και θα επιστρέψουμε σε αυτό που είμαστε» με τον Γκριν να προσθέτει: «Όταν είσαι πίσω με 0-1, πρέπει να παίξεις με απόγνωση. Υπάρχει πάντως διαφορά μεταξύ της απόγνωσης και του πανικού, και εμείς δεν πανικοβαλλόμαστε καθόλου», δείχνοντας στην πράξη ότι το πίστευαν, μένοντας ψύχραιμοι όταν ο Ντουράντ με 16 πόντους στην δεύτερη περίοδο ισοφάρισε προσωρινά σε 43-43. Ο Κάρι με 15 συνεχόμενους πόντους σε 1’58” στην τρίτη περίοδο, έτρεξε μόνος του ένα επιμέρους σερί 15-2, ανεβάζοντας την διαφορά στο +20 (78-58), δίνοντας διαδικαστική σημασία στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο Στεφ Κάρι σκόραρε 28 πόντους (5/8 τριπ.), με τον Κλέι Τόμπσον να έχει 15 πόντους (5/17 σουτ), και τον εξαιρετικό Αντρέ Ιγκουοντάλα 14 πόντους. Συνολικά επτά παίκτες των «Πολεμιστών» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με την Οκλαχόμα να έχει σε διψήφια νούμερα μόνο τους Κέβιν Ντουράντ (29 π., 11/18 σουτ) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (16 π., 12 ασίστ).