Το φινάλε των ανταλλαγών πλησιάζει καθώς απομένουν μερικές ώρες μέχρι να σημάνει το τέλος, αλλά αυτό δεν δείχνει να πτοεί τους GM των ομάδων του ΝΒΑ, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς τα πλάνα τους προκειμένου να πετύχουν κάποια σημαντική συμφωνία.

Η κορυφαία -μέχρις στιγμής- εξ αυτών ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, οπότε και ανακοινώθηκε από τους Φοίνιξ Σανς η απόκτηση του Μάρκους Μόρις (από τους Χιούστον Ρόκετς). Ο απόφοιτος του Κάνσας θα έχει, έτσι, την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στο πλευρό του δίδυμου αδερφού του Μόρις, με τον οποίο συνυπήρξαν επί μία τριετία στο NCAA, ενώ στο ντραφ του 2011 Μαρκίφ και Μάρκους επελέγησαν ο ένας μετά τον άλλον από Φοίνιξ Σανς και Χιούστον Ρόκετς, αντίστοιχα.

“Μας ιντρίγκαρε εδώ και καιρό η σκέψη της αγωνιστικής συνεργίας των αδερφών Μόρις στο ρόστερ της ομάδας. Επομένως, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε τον Μάρκους στους Σανς”, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο πρόεδρος των “Ήλιων“, Λον Μπάμπι.

Έτσι, οι Μάρκους και Μαρκίφ Μόρις θα γίνουν το δεύτερο μόλις ζευγάρι δίδυμων που θα αγωνίζονται στην ίδια ομάδα καθώς είχαν προηγηθεί οι Ντικ και Τομ Βαν Αρσντέιλ, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στους Φοίνιξ Σανς τη σεζόν 1976-’77.