Το καμπ των Σαν Αντόνιο Σπερς ξεκίνησε στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Κολοράντο Σπρινγκς, όμως τα «Σπιρούνια» δεν σκέφτονται ακόμη τις «πτήσεις» της νέας σεζόν. Αντίθετα, όπως παραδέχθηκε ο τεχνικός τους, Γκρεγκ Πόποβιτς, το μυαλό τους… «πετάει» στους περσινούς χαμένους Τελικούς κόντρα στους Χιτ. «Είναι περιττό να σας πω ότι το σκέφτομαι κάθε μέρα. Αναρωτιέμαι πότε θα φύγει από το μυαλό μου. Έχω άγχος για αυτό, αλλά ακόμη δεν έχει φύγει από τη σκέψη μου», τόνισε ο «Ποπ» για τα ματς με το Μαϊάμι και κυρίως για τον τρόπο που η ομάδα του ηττήθηκε στον 6ο αγώνα, όταν ο ίδιος άφησε στον πάγκο τον Ντάνκαν και χάνοντας το ριμπάουντ από τον Μπος, η μπάλα πήγε στον Ρέι Άλεν που με τρίποντο και debate για το αν έκανε βήματα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση…

Ο κόουτς Πόποβιτς, ωστόσο, εξήγησε ότι «όσο ο καιρός περνάει, θα γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας εύκολα. Άλλωστε, το μπάσκετμπολ είναι το 11ο ή 12ο πιο σημαντικό πράγμα στις ζωές μας και είναι καιρός να το ξεπεράσουμε»! Παρά την μελαγχολία του για τους Τελικούς, ο τεχνικός των Σπερς είχε κέφια και δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί για τη νέα σύνθεση των τιμ των βοηθών του (οι ασίσταντ του, Μάικ Μπάντενχολζερ και Μπρετ Μπράουν έγιναν πρώτοι προπονητές σε Ατλάντα και Φιλαντέλφια αντίστοιχα-προσελήφθη ο Τζιμ Μπόιλεν από την Ιντιάνα), λέγοντας πως «θα αφήσω για λίγο τους Πάρκερ, Ντάνκαν και Τζινόμπιλι να δίνουν οδηγίες στους υπόλοιπους παίκτες, ώστε εγώ να προπονήσω τους προπονητές»!!! Ενώ θεώρησε πως ο παίκτης-αποκάλυψη πέρυσι, Καουάι Λέοναρντ, «είναι νέος Πάρκερ, Ντάνκαν ή Τζινόμπιλι στην φιλοσοφία και το ταλέντο του»!

Ο «Ποπ» θέλει να ξεκουράσει λίγο τους Πάρκερ, Ντιό και Ντε Κολό, που μέχρι πριν από 10 μέρες αγωνίζονταν στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με την Γαλλία. Αλλά και να βάλει γρήγορα στο κλίμα τους νεοφερμένους Μπελινέλι, Γιανγκ, Μαγκέτι και Έιρς. Ο Τόνι Πάρκερ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «πέρασα ένα φανταστικό καλοκαίρι και άξιζε η κούραση για τον τίτλο με τη Γαλλία». Ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι, μίλησε για τις αποχωρήσεις των Μπλερ και Νιλ και των Μπαντενχόλζερ Μπράουν, επισημαίνοντας πως «δεν ξέρω τι επίδραση θα έχουν στην ομάδα. Το σίγουρο είναι πως θα μας λείψουν».