Λίγη ώρα πριν το φετινό ντραφτ, τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6), κυκλοφόρησε μία φήμη ότι οι Λέικερς θα επιδιώξουν να ανταλλάξουν την επιλογή του Νο2, με την οποία διάλεξαν τον Μπράντον Ίνγκραμ από το Ντιούκ, για τον Τζίμι Μπάτλερ του Σικάγο! Κάτι, πάντως, που δεν επιβεβαιώθηκε. Ο Μπάτλερ, άλλωστε, παρέμεινε (για την ώρα;) στους Μπουλς, αφού ούτε οι Σέλτικς κινήθηκαν τελικά για την απόκτησή του. Ενώ και η προσπάθεια της Μινεσότα να δελεάσει τους «Ταύρους» δεν είχε επιτυχία, αφού οι Γουλβς πρόσφεραν μεν το Νο5 (επέλεξαν τον Κρις Νταν του Πρόβιντενς), όμως δεν είχαν διάθεση να συμπεριλάβουν στο «πακέτο» και τον Ζακ ΛαΒιν. Η πρώτη ανταλλαγή της βραδιάς ήταν εκείνη ανάμεσα σε Κινγκς και Σανς, που έφερε τον Γιώργο Παπαγιάννη, που βρέθηκε στο Νο13 από το Φοίνιξ, στο Σακραμέντο! Στην ίδια συμφωνία, οι Κινγκς απέκτησαν τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Νο27 το 2014), τον Σκαλ Λαμπισιέρ από το Νο28 κι ένα μελλοντικό πικ 2ου γύρου, αντί του Νο8 Μαρκίζ Κρις.. Λίγο αργότερα, το Σακραμέντο έστειλε στην Σάρλοτ τον Μάρκο Μπελινέλι, για να λάβει τα δικαιώματα του Νο22, Μαλακάι Ρίτσαρντσον, σούτινγκ-γκαρντ από το Σίριακιουζ.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή της Πέμπτης, πάντως ήταν εκείνη του Σερζ Ιμπάκα στο Ορλάντο! Η Οκλαχόμα Σίτι παραχώρησε τον Ιμπάκα και απέκτησε τον Βίκτορ Ολαντίπο, τον Ερσάν Ιλιασιόβα και τα δικαιώματα του Νο11 και γιου του Άρβιντας Σαμπίνις, Ντομάντας, από το Γκονζάγκα. Με μία ακόμη κίνηση, οι Θάντερ πρόσφεραν χρήματα στο Ντένβερ και έλαβαν το Νο56 των Νάγκετς, Ντάνιελ Χάμιλτον, σμολ φόργουορντ από το Κονέκτικατ. Στις πρώτες συμφωνίες πριν το ντραφτ, οι Πέισερς απέκτησαν σε τριπλή ανταλλαγή τον Τιγκ από την Ατλάντα, προσφέροντας τον Τζορτζ Χιλ στην Γιούτα. Ενώ και οι Νικς απέκτησαν τον Ντέρικ Ρόουζ από τους Μπουλς, αντί των Χοσέ Καλδερόν, Ρόμπιν Λόπεζ και Τζέριαν Γκραντ. Η Νέα Υόρκη θα υπογράψει και τον Ρον Μπέικερ από το Ουίτσιτα Στέιτ, που δεν χώρεσε στην 60αδα του ντραφτ.

Λίγη ώρα πριν την διαδικασία, η Ιντιάνα απέκτησε τον Θάντεους Γιανγκ από το Μπρούκλιν, αντί των δικαιωμάτων του Νο20, Κρις ΛεΒερτ και ενός μελλοντικού πικ 2ου γύρου. Οι Νετς, μετά το ντραφτ, έστειλαν το Νο55 του Μάρκους Πέιτζ στην Γιούτα μαζί με χρήματα, αντί του Νο42, Αϊζάια Ουάιτχεντ. Πόρτλαντ και Κλίβελαντ δεν είχαν επιλογή φέτος, όμως αντί χρημάτων απέκτησαν από μία. Οι Μπλέιζερς έλαβαν το Νο47 (Τζέικ Λέιμαν) των Μάτζικ και οι Καβς το Νο54 (Κέι Φέλντερ) από την Ατλάντα, ενώ οι Ουόριορς έλαβαν το Νο38 (Πάτρικ ΜακΚόου) από το Μιλγουόκι, αντί χρηματων και θα υπογράψουν τον Ρόμπερτ Κάρτερ του Μέριλαντ, που πέρσι είχε μ.ό. 12,3π.-6,9ριμπ.. Στο μεταξύ, οι Σέλτικς παραχώρησαν 2 από τις 8(!) επιλογές τους, προσφέροντας το Νο31 (Ντεγιόντα Ντέιβις) και Νο35 (Ράντε Ζάγκορατς) στο Μέμφις, αντί ενός πικ 1ου γύρου του 2019, που οι Γκρίζλις είχαν από τους Κλίπερς. Και, τέλος, η Νέα Ορλεάνη έλαβε το Νο33 (Τσέικ Ντιαλό) των «Κλιπς», αντί του Νο39 (Νταβίντ Μισινό) και του Νο40 (Ντάιαμοντ Στόουν).