Το All Star Game του ΝΒΑ είναι συχνά θέμα αριθμών. Αρχικά για τα σπουδαία νούμερα που προσφέρουν οι σταρ της Λίγκας και στη συνέχεια για τα πολλά έσοδα κάθε διοργάνωσης και τα νούμερα τηλεθέασης που φέρνει. Το 64ο All Star, το τριήμερο 13-15/2 στη Νέα Υόρκη, ανοίγει την αυλαία του τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τον αγώνα διασημοτήτων (στις 2:00π.μ.) και το ματς ρούκι-δευτεροετών (4:00π.μ.), που φέτος «χωρίζει» τους παίκτες σε Αμερικανούς και Ξένους. Στην αναμέτρηση θα συμμετάσχουν και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου, ενώ ο πρώτος θα είναι ανάμεσα στους 4 συμμετέχοντες του διαγωνισμού καρφωμάτων, στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Το «κυρίως πιάτο» των εκδηλώσεων είναι φυσικά ο αγώνας των επίλεκτων Ανατολικής-Δυτικής Περιφέρειας (3:30 ξημερώματα Δευτέρας), που θα ολοκληρώσει την γιορτή του ΝΒΑ. Εν αναμονή όλων των αγώνων, η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ παρουσίασε τους αριθμούς του θεσμού, που επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και «χωρίζει» τις εκδηλώσεις, αφού οι διαγωνισμοί του Σαββάτου θα διεξαχθούν στο «Barclays Center» του Μπρούκλιν, ενώ ο αγώνας της Κυριακής στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν».

5 – Οι φορές που το All Star Game διεξάγεται στη Νέα Υόρκη (1954, 1955, 1968, 1998 οι προηγούμενες)

1εκατ. – Τα παιδιά που θα συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη για το τριήμερο και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του ΝΒΑ

216 – Οι εν ενεργεία και παλαίμαχοι παίκτες που θα δώσουν το παρών στο All Star τριήμερο. Οι 41 εξ αυτών είναι ήδη μέλη του Hall Of Fame.

500 – Οι θρύλοι του μπάσκετμπολ που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ New York City Basketball interactive camp.

11.100 – Οι αφίσες, φωτογραφίες και λοιποί τρόποι προώθησης του All Star Game στη Νέα Υόρκη.

1.800 – Οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ASG

19 – Δίκτυα που θα μεταδώσουν live όλες τις εκδηλώσεις

39 – Νεαροί παίκτες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο Basketball Without Borders, στο οποίο θα δώσει το παρών και ο Φώτης Κατσικάρης, μετά την βράβευσή του από το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

20 – Ο αριθμός των All Star Games που συμπληρώνει σε μεταδόσεις ο δημοσιογράφος, Μαρβ Αλμπερτ.

4 – Οι παλαίμαχοι παίκτες και νυν αναλυτές (Γκραντ Χιλ, Ρέτζι Μίλερ, Σακίλ Ο’Νιλ, Στιβ Σμιθ) που είχαν αγωνιστεί στο All Star Game της Νέας Υόρκης, το 1998.

780 – Τα εκατομμύρια «φίλων» και «ακόλουθων» σε facebook, twitter που θα έχουν πρόσβαση στο ASG από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2 – Οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ, στην πρώτη φορά που αδέρφια ψηφίστηκαν στις βασικές 5αδες του All Star Game. Είναι επίσης οι πρώτοι (20 Ευρωπαίοι που θα είναι ταυτόχρονα βασικοί.

17/15 – Οι επιλογές των Κόμπι Μπράιαν και Τιμ Ντάνκαν αντίστοιχα σε ASG! Ο πρώτος, πάντως, δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

1 – Στιβ Κερ, τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς… Ο 1ος ρούκι κόουτς στο ΝΒΑ που θα κοουτσάρει σε All Star Game μετά τον Λάρι Μπερντ (Ιντιάνα), το 1998.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αποθεώνεται συνεχώς για το φετινό παιχνίδι του, θα γίνει επίσης ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό καρφωμάτων σε All Star Game και εκτός του ότι ανυπομονεί να τεθεί αντιμέτωπος με τους Ολαντίπο, Πλάμλι και ΛαΒιν, αποκάλυψε από ποιον παλαίμαχο σταρ θα επιχειρήσει να «κλέψει» ιδέες. Ο διεθνής φόργουορντ των Μπακς τόνισε πως «έχω σκεφτεί αρκετά για το τι θα προσπαθήσω να κάνω», αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει με λεπτομέρειες. Ο «Αντέτο» πρόσθεσε ότι «έχω στο μυαλό μου 3-4 καρφώματα και θα επιλέξω κάτι από αυτά. Το βασικό είναι να είμαι χαλαρός και να διασκεδάσω με όλη αυτή την εμπειρία. Και ελπίζω να μην τραυματιστώ». Καταλήγοντας, όμως, αποκάλυψε πως ο Γκρεγκ Φόστερ, βοηθός προπονητή στους Μπακς, τον συμβούλευσε να μελετήσει τα καρφώματα του νικητή του (πρώτου για το ΝΒΑ διαγωνισμού του) 1984, Λάρι Νανς. Επισημαίνοντας πως «ο κόουτς Φόστερ μου είπε ότι έχουμε πανομοιότυπα κορμιά. Ο Νανς ήταν αθλητικός και ψηλός και έχω δει καρφώματά του. Το ταλέντο του ήταν απίστευτο». Ίσως ο «Giannis» θελήσει να «κοπιάρει» το κάρφωμα του Νανς με δύο μπάλες