Η έμπνευση και η δημιουργικότητα που προέρχεται από ορισμένα «σύμβολα» του ΝΒΑ, δε μοιάζει να έχει όρια. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, έγιναν και πάλι αντικείμενο μίας ευφάνταστης ιδέας, αυτή την φορά από τον Ματ Χιλ που δημιούργησε και σεναριογράφησε τρεις ξεχωριστές ιστορίες όπου αναδεικνύονται οι… επίλεκτοι στρατιώτες της ομάδας.

Στην πρώτη, ο Γκρεγκ Πόποβιτς απαγάγεται από τον Φιλ Τζάκσον, με το δεύτερο να του ζητά να έρθει στην Νέα Υόρκη για λογαριασμό των Νικς. Η εποχή του Ντέρεκ Φίσερ μόνο από «δάφνες» δε συνοδεύεται και ο πολυνίκης προπονητής του ΝΒΑ επιθυμεί έστω και δια της βίας την πρόσληψη του κόουτς των «Σπιρουνιών». Όλο αυτό, γίνεται για να καθυστερήσει παράλληλα η υπόθεση του ΛαΜάρκους Όλντριντζ, ώστε ο τελευταίος να μην αγωνιστεί στο Σαν Αντόνιο. Τελικά, η μεγάλη τριάδα των Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν αναλαμβάνει δράση, περνώντας από την φρουρά του δωματίου και σώζοντας με έντεχνο τρόπο τον προπονητή τους.

Στη συνέχεια, αυτός που απαγάγεται είναι ο Αργεντινός φόργουορντ, με ουκ ολίγες ανατροπές να συμβαίνουν στην εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο πρόεδρος της Αργεντινής φαίνεται πρόθυμος να συνδράμει στο έργο του κόουτς «Ποπ» και των Πάρκερ, Ντάνκαν αλλά προς το τέλος θα φανεί πως ο σκοπός του ήταν διαφορετικός…

Στην τελευταία ιστορία και σε «επιχείριση διάσωσης» που κάνουν οι Σπερς στα νησιά Κομόρρος, ο Ντάνκαν αποφασίζει να παραμείνει και να γίνει ο ηγέτης της επόμενης ημέρας για την χώρα. Η ομάδα, στο διάστημα της απουσίας τους με κανένα να μη γνωρίζει πού βρίσκεται ο «Τίμι», προχωρά από αποτυχία σε αποτυχία, ώσπου έρχεται η ώρα της εισόδου στα paly-offs, όταν και τους περιμένει… μια «διπλή» έκπληξη.