Οι Ρόκετς είναι ήδη εκτός πλέι-οφς, μετά τη νέα συντριβή στο Γκόλντεν Στέιτ τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/4) και οι Χιτ απέχουν μία ήττα από τις… διακοπές, χάνοντας εντός έδρας από τους Χόρνετς. Συνεπώς, οι επιθυμίες των σέντερ των δύο ομάδων διαφέρουν. Ο σταρ του Χιούστον, Ντουάιτ Χάουαρντ, έχει δικαίωμα να γίνει free-agent την 1η Ιουλίου και μπορεί να αλλάξει φανέλα, αφού τα δημοσιεύματα περί άσχημων σχέσεων με τον Τζέιμς Χάρντεν δείχνουν να τον φέρνουν προς την έξοδο. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν «σενάρια» που αναφέρουν ότι ο «Superman» θα επιλέξει ανάμεσα στην πρώτη ομάδα του, Ορλάντο Μάτζικ, και στους Μιλγουόκι Μπακς, Σάρλοτ Χόρνετς ή Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Ο κορυφαίος σκόρερ των φετινών Χιτ, Κρις Μπος, πάντως, έχει άλλες έγνοιες. Ο Αμερικανός είναι εκτός δράσης από το All Star Game, με θρόμβωση στο πόδι, όμως οι πληροφορίες λένε πως είναι καλύτερα. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να ζήτησε επισήμως από την διοίκηση και το τεχνικό τιμ του Μαϊάμι να επιστρέψει στο παρκέ, όμως οι Χιτ επιμένουν επισήμως πως είναι εκτός αγώνων επ’ αόριστον και φαίνεται ότι δεν θέλουν να ρισκάρουν… Επιπλέον, η σύζυγος του Μπος, Άντριεν, έχει αρχίσει μία εκστρατεία μέσω twitter και το hashtag «#BringBoshBack», ζητώντας με τον δικό της τρόπο την ενεργοποίηση του συντρόφου της.

Μελαγχολικό είναι το κλίμα και στο Λ.Α., αφού οι Κλίπερς, μετά τις απώλειες των Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν, ηττήθηκαν εντός έδρας από το Πόρτλαντ και βρέθηκαν πίσω με 3-2 στη σειρά του 1ου γύρου της Δυτικής Περιφέρειας. Ο τεχνικός των «Κλιπς», Ντοκ Ρίβερς, δεν βρήκε λύσεις για το κενό των δύο μεγάλων σταρ του και πριν καν το ματς δεν συγκράτησε τα δάκρυά του, για μία άλλη αναφορά. Ο Ρίβερς δάκρυσε στην ερώτηση «σε ποιον θα θέλατε να στραφείτε μετά τα νέα για τους δύο άτυχους παίκτες σας;», εξηγώντας πως «με βλέπετε βουρκωμένο γιατί αυτό το άτομο θα ήταν η μητέρα μου», η οποία έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι