Ο κύβος ερρίφθη στο Detroit αναφορικά με το μέλλον του Blake Griffin. Οι Pistons, ανήμποροι να βρουν ομάδα που θα… φορτωθεί το υπόλοιπο συμβόλαιό του, αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον 32χρονο πάουερ φόργουορντ, μέσω της λύσης του buyout.

Μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ο Griffin γίνει free agent, τότε θα μπορέσει να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σύμφωνα με τον Marc Stein των New York Times, οι Los Angeles Lakers, L.A. Clippers, Golden State Warriors, Miami Heat και Brooklyn Nets είναι πέντε από τις ομάδες που φέρονται έτοιμες να τον διεκδικήσουν.

Στο Detroit o Griffin είχε 12,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ κατά μέσο όρο στους 20 αγώνες που πρόλαβε να αγωνιστεί, πριν οι Pistons τον βάλουν στον “πάγο” στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα πιθανό trade.

Αυτό το trade, πάντως, δεν βρέθηκε ποτέ και όχι άδικα. Ο Griffin είχε άλλα δύο χρόνια και 75,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά στο 5ετές συμβόλαιο που υπέγραψε το 2018, κάτι που έκανε πολύ δύσκολο για την ομάδα του Μίσιγκαν, να βρει παρτενέρ σε μία ανταλλαγή.