Οι Ράπτορς βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον τίτλο καθώς προηγούνται 3-1 στην σειρά των τελικών απέναντι στους Ουόριορς. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους πρωταθλητές, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό του Ντουράντ και τα προβλήματα των Τόμπσον και Λούνι, που δεν είναι στο 100%.

Πρώτη και τελευταία φορά που ομάδα γύρισε την σειρά από το 3-1 ήταν το 2016. Οι Κάβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς βρέθηκαν από την «κόλαση» στον «παράδεισο» και έκαναν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των τελικών απέναντι στους Ουόριορς, που προέρχονταν από την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της λίγκας στην regular season me 73 νίκες και 9 ήττες.

Σε εκείνη την σειρά, ο Λεμπρόν οδήγησε το Κλίβελαντ στον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και μένει να δούμε αν μπορεί ο Στέφεν Κάρι και η παρέα του να τον μιμηθούν τρία χρόνια μετά.

Να τονίσουμε κάπου εδώ ότι το συνολικό ρεκόρ των ομάδων, που οι αντίπαλοι τους έχουν προηγηθεί 3-1 και επέστρεψαν για να κατακτήσουν τον τίτλο είναι 33-1 με τον ένα να αντιστοιχεί στους Καβαλίερς.