Ο περιορισμένος ρόλος του Κώστα Κουφού στο Μέμφις (λόγω της παρουσίας των Μαρκ Γκασόλ και Ζακ Ράντολφ) και η επιθυμία των Καβς για ανταλλαγές και την παραχώρηση του Ντιόν Ουέιτερς έγινε συνδυασμός από τον Μαρκ Στάιν του δικτύου ESPN. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκάλυψε τη Δευτέρα (8/12) πως ο Έλληνας σέντερ είναι στο στόχαστρο του Κλίβελαντ, αν και επισημαίνει πως «δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Γκρίζλις θέλουν να τον αποχωριστούν». Ο Κουφός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ενδεχομένως οι «Αρκούδες» να θελήσουν να τον παραχωρήσουν με κάποιο κέρδος από τώρα. Αρχικά, είχε φανεί ότι οι Καβαλίερς θέλουν τον Ταϊσόν Πρινς από το Μέμφις, ενώ ο Τύπος του Κλίβελαντ αναφέρει πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους Γκρίζλις για τον Κουφό, οι Καβς θα στραφούν στο Ντένβερ, ώστε να στείλουν εκεί τον Ουέιτερς και να αποκτήσουν τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, καθώς είναι σε αναζήτηση αναπληρωματικού ψηλού.

Όλα δείχνουν ότι οι Καβαλίερς έχουν αποφασίσει να ανταλλάξουν τον Ουέιτερς, αφού ο κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ έχει αλλάξει ρόλους και στην επίθεση προτιμά τον ΛεΜπρον Τζέιμς σε ρόλο οργανωτή και τον Κάιρι Ίρβινγκ σαν σούτινγκ-γκαρντ (στη θέση του Ουέιτερς). Κάπως έτσι οι Καβαλίερς πέτυχαν 6 διαδοχικές νίκες και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της Σέντραλ, ενώ ο τελευταίος δεν φαίνεται να ενοχλείται δημοσίως από την «μετάθεσή» του στον πάγκο, δηλώνοντας την Κυριακή ότι «όλα είναι καλά όσο κερδίζουμε». Θέλοντας να τονίσει πως θα κάνει υπομονή για το νέο ρόλο του. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Cleveland.com, ο Ουέιτερς δύσκολα θα ξανακερδίσει θέση στην βασική 5αδα, αφού ο Ίρβινγκ σαν «2» νιώθει πιο άνετα και έχει φέτος 49,2% στα σουτ εντός πεδιάς και 42,5% στα τρίποντα, ποσοστά που είναι τα υψηλότερα της καριέρας του! Γι’ αυτό και οι Καβς δεν έχουν αναστολές σε πιθανή ανταλλαγή, έχοντας ως στόχο και τον Κουφό, που ενδεχομένως να επιστρέψει στο Κλίβελαντ, αφού είχε φοιτήσει στο τοπικό Οχάιο Στέιτ.

Ο ΛεΜπρον δεν έχει σχολιάσει τις πιθανές κινήσεις της ομάδας του. Άλλωστε, απόλαυσε το κυριακάτικο ρεπό του με ταξίδι στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε στις εξέδρες του “Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν” (φωτό, κάτω στο Gallery) και παρακολούθησε τον καλό του φίλο, Καρμέλο Άντονι και τους Νικς του να χάνουν (και) από το Πόρτλαντ.