Ο Jimmy Butler αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν εκ των κορυφαίων παικτών του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ αδιαμφισβήτητα. Το ίδιο το ΝΒΑ μάλιστα δημοσίευσε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του τα τελευταία πέντε χρόνια της καριέρας του σε αυτό.

O Butler έχοντας ήδη αγωνιστεί σε 4 διαφορετικές ομάδες αυτά τα 9 χρόνια που βρίσκεται στη Λίγκα, έχει καταφέρει να διαπρέψει. Οι ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι οι Chicago Bulls, οι Minnesota Timberwolves, οι Philadelphia 76ers, αλλά και οι Miami Heat που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή.

Έχει καταφέρει να μπει 5 φορές σε All Star Game, 4 φορές στην δεύτερη καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ, αλλά έχει αναδειχθεί μάλιστα και πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος το 2015. Μετράει στην καριέρα του 17 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ μ.ο. ανά αγώνα σε 577 παιχνίδια συνολικά.

Μάλιστα φέτος με τους Heat μέτρησε μέχρι και τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του κορονοϊού, μέτρησε 20,2 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 6,1 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 54 αγώνες που έπαιξε φέτος.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο: