Πλησιάζοντας στο φινάλε της ένδοξης καριέρας του, ο Κόμπι Μπράιαντ δεν γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτός από το κοινό. Αλλά επιχειρεί και έναν απολογισμό της 20ετούς πορείας του στο ΝΒΑ. Ο 37χρονος σταρ των Λέικερς ρωτήθηκε για τους δυσκολότερους αντιπάλους που είχε ποτέ και αν και επισήμανε πως «είναι δύσκολο να επιλέξεις μόνο πέντε», αποκάλυψε την ελίτ λίστα του.

Μπορεί να έχει τονίσει πως σε επίπεδο άμυνας, οι καλύτεροι που έχει αντιμετωπίσει είναι οι Τόνι Άλεν, Metta World Peace και Σέιν Μπάτιερ, όμως σαν γενικότερο αντίπαλο, ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α. ονόμασε «τους Μάικλ Τζόρνταν, ΛεΜπρον Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Χακίμ Ολάζουον και Κλάιντ Ντρέξλερ!». Εκείνοι που… έλειψαν από τη λίστα του ήταν οι Άλεν Άιβερσον και Τρέισι ΜακΓκρέιντι, που έμοιαζαν ως αντίπαλο δέος όταν ήταν στις (πρώτες) δόξες του.

Ο Κόμπι, πάντως, παρότι αναφέρθηκε στο παρελθόν (του), δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον των Λέικερς. Ο ίδιος αποχωρεί το καλοκαίρι και παρότι θα ήθελε στο Λ.Α. τον Κέβιν Ντουράντ, αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή επιλογή στο ντραφτ του Μπεν Σίμονς. Ο 19χρονος φόργουορντ του πανεπιστήμιου Λουιζιάνα Στέιτ, που φέτος καταγράφει μ.ό. 18,7π.-13,9ριμπ. και ήδη συγκρίνεται με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, θεωρείται ο καλύτερος παίκτης του φετινού NCAA, όμως ο Μπράιαντ δήλωσε πως «το θέμα είναι τι θέλει να αναλάβει ο ίδιος και όχι να παραδώσω τα ”κλειδιά” της ομάδας σε κάποιον». Ο Κόμπι δεν μίλησε για τον Ντένζελ Βαλεντάιν του Μίσιγκαν Στέιτ, που πάντως, τραυματίστηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός ως τα μέσα Ιανουαρίου