Mπορεί τα μεγαλύτερα ονόματα της φετινής Free Agency -όπως ο DeAndre Ayton που παρέμεινε στους Phoenix Suns μετά από ένα πολύπλευρο σίριαλ ή ο James Harden που θυσίασε 14 περίπου εκ. δολ. για να ανανεώσει με τους Philadelphia 76ers- να έχουν αποχωρήσει εδώ και μερικές ημέρες από εκεί, αλλά η αλήθεια είναι πως στην καλοκαιρινή δεξαμενή παραμένουν ακόμα μερικοί πραγματικά σπουδαίοι ρολίστες, οι οποίοι ενδέχεται να αλλάξουν άρδην τις συγκυρίες στις υποψήφιες πρωταθλήτριες ομάδες που -κατά πάσα πιθανότητα- θα τους «ψαρέψουν».

Αν και οι Montrlez Harrell και Rajon Rondo ενδέχεται να μην έχουν βρει ακόμα κάποιο σύλλογο ελέω των εκτός παρκέ κινήσεών τους και τα μπλεξίματά τους με το νόμο, αλλά στη free agency παραμένουν ακόμα και σήμερα (22/7) ικανοί ρολίστες με έφεση στο σκοράρισμα και τη δημιουργία.

Οι πιθανότεροι να βρουν ομάδα μέχρι και την επίσημη έναρξη των training camps ή της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ πιθανότατα είναι οι Dennis Schroder, Collin Sexton, Carmelo Anthony -που είναι πολύ κοντά στην παραμονή του στους LA Lakers-, Hassan Whiteside, Jeremy Lamb και Dwight Howard.

Τέλος, όσον αφορά την επιλογή της Ευρώπης ή της EuroLeague, εκτός του Eric Paschall που ακούγεται έντονα για τον Παναθηναϊκό, έτοιμοι για το δύσκολο αυτό βήμα μοιάζουν -από άποψη επιλογών αλλά και σωματοδομής/playstyle- οι Juancho Hernangomez, Josh Jackson και Markieff Morris.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι διαθέσιμοι free agents ανά θέση:

  • Ball handlers: Collin Sexton, Dennis Schroder, Lou Williams, Jeremy Lamb, Rajon Rondo, Eric Bledsoe
  • Wings: Carmelo Anthony, Josh Jackson, Juancho Hernangomez
  • Bigs: DeMarcus Cousins, Blake Griffin, Hassan Whiteside, LaMarcus Aldridge, Dwight Howard, Montrezl Harrell, Markieff Morris, Eric Paschall