Ακόμα και αν θεωρούμε πως υπήρχαν ομάδες όπου μονάχα ένας παίκτης κουβάλησε τους υπόλοιπους σε μια βαθιά πορεία στα Playoffs ή ακόμα και στον τίτλο, ιστορικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Κάθε σύλλογος έχει τους δικούς του ρόλους, τις δικές του αποστολές, τη δική του δυναμική και -όσο και αν φαίνεται παράξενο- δεν υπάρχουν μόνο σκόρερ αλλά και αμυντικοί, καλοί ριμπάουντερ, ικανοί σουτέρ. Όλοι μαζί κάνουν μια μείξη παικτών ομάδα.

Φέτος, ο Stephen Curry ήταν δίχως αμφιβολία ο απόλυτος MVP τόσο των Τελικών κόντρα στους Boston Celtics όσο και της σεζόν για τους Golden State Warriors, με τα μπασκετικά του… όργια να αποκτούν άλλη διάσταση στα 34 του χρόνια. Ωστόσο, όπως ήδη θα καταλάβετε από την εισαγωγή, ούτε αυτός ούτε και οι Klay ThompsonDraymond Green ήταν μόνοι τους φέτος ακόμα και αν τραβούν δικαίως τα φώτα πάνω τους.

 

Andrew Wiggins

Ο… ανθρώπινος φετινός FMVP, με την ικανότητά του σε άμυνα και ομαδική επίθεση να δίνει πάντοτε το κάτι παραπάνω στους “Πολεμιστές“.

Μάλιστα, το γεγονός πως κράτησε τον κορυφαίο παίκτη των Celtics, τον Jayson Tatum, στους μόλις 53 πόντους σε 236 κατοχές και 56 σουτ -κάνοντάς του μόνο ένα φάουλ- είναι το απόλυτο highlight του 7ου δαχτυλιδιού των Warriors.

  • Μέσοι όροι Κανονικής Διάρκειας: 17 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα
  • Μέσοι όροι Playoffs: 16.5 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα
  • Μέσοι όροι Τελικών: 18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 1.5 τάπες

 

 

 

Kevon Looney

Ίσως ο πιο τίμιος παίκτης αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Tιμώρησε την έλλειψη box out των Κελτών (τα 3 από τα 3.5 ριμπάουντ του ήταν ελεύθερα) χαρίζοντας πληθώρα νέων κατοχών στην ομάδα του (15 πόντοι μ.ο από δεύτερες ευκαιρίες) αλλά και τρομερή αποτελεσματικότητα στην άμυνα (39% σε 61 σουτ/30% σε 23 τρίποντα απέναντί του οι Celtics) δυσκολεύοντας τα 8 από τα 10 σουτ που γίνονταν εναντίον του ανά βραδιά.

Εν ολίγοις έκανε τα πάντα στο παρκέ, με το +48 του στα 6 ματς των Τελικών (κορυφαία επίδοση) να μιλάει φυσικά από μόνο του…

  • Μέσοι όροι Κανονικής Διάρκειας: 6 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • Μέσοι όροι Playoffs: 6 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • Μέσοι όροι Τελικών: 5 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ, 3 ασίστ

 

 

 

Steve Kerr

Η απόφασή του να κοντύνει απότομα τη βασική του πεντάδα μετά την ήττα στο Game 3 αλλά και εκείνη να πετάξει στον πάγκο τον Green επειδή δεν ρόλαρε καλά με τους υπόλοιπους στο καθοριστικό Game 4 άλλαξαν ολόκληρη τη σειρά για τους Warriors.

Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τεχνικά προπονητής ή εκείνος με τις πιο καίριες αλλαγές στο ΝΒΑ, αλλά τόσο ως ψυχολόγος όσο και ως στρατηγός -όπου αμυντικά άλλοτε ρίσκαρε το τρίποντο και άλλοτε άφηνε τον Tatum να κερδίσει μόνος του και επιθετικά χτυπούσε διαρκώς τους “ψηλούς”- έφερε στους Warriors άλλο ένα πρωτάθλημα.