Τα λεπτά συμμετοχής του στα φιλικά των Νικς είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το ίδιο και, σύμφωνα τουλάχιστον με την «New York Post» και… οι μέρες του στους Νικς. Η τοπική εφημερίδα ανέφερε τη Τετάρτη (14/10) ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δύσκολα θα εξασφαλίσει την 15η και τελευταία θέση στο ρόστερ της Νέας Υόρκης για την ρέγκιουλαρ-σίζον και αναμένεται να περιμένει προτάσεις από άλλες ομάδες του ΝΒΑ. Το δημοσίευμα θυμίζει πως ο «Thanasis» έχει πατήσει παρκέ μόλις στο ένα από τα τρία ματς της preseason και σε αυτό μόλις για 2:34΄΄ και θεωρεί πως αν δεν λάβει ευκαιρία στα επόμενα παιχνίδια με Σέλτικς (16/10) και Χόρνετς (την επομένη) δεν θα μείνει στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»

Ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, επιλογή στο Νο51 του ντραφτ του 2014, υπέγραψε διετές μη εγγυημένο συμβόλαιο τον Αύγουστο, όμως η «Post» αναφέρει πως οι πληροφορίες της κάνουν λόγο για «συμβιβασμό και υπογραφή 75.000 δολαρίων, όπως οι Άτκινς, Σόντερς, Τράις». Οι ατζέντηδες του «Αντέτο» έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο Φιλ Τζάκσον –που υποστήριζε ότι «ο Αντετοκούνμπο έχει κίνητρο»– πως αν ο παίκτης δεν «χωρέσει» στο ρόστερ της κανονικής περιόδου, τότε δεν θα επιλέξει το NBDL, όπως την τελευταία διετία και είτε θα περιμένει προτάσεις από την Ευρώπη (την οποία αρνήθηκε πέρσι για τα 25.000 της D-League και την ευκαιρία να είναι στις Η.Π.Α.) είτε από άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στο Μιλγουόκι, όπου παίζει ο αδερφός του, Γιάννης και ζουν πλέον μόνιμα οι γονείς του!

Ο ίδιος ο πάντα αισιόδοξος Θανάσης σχολίασε στην «New York Post» πως «αρχικά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά εδώ. Αν δεν συμβεί αυτό, ευελπιστώ να βρεθεί μία άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μου. Μετά, θα δούμε. Συνεχίζω να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι προς το παρόν. Μπορώ να ελέγξω αυτά που μπορώ να ελέγξω και να συνεχίσω να είμαι θετικός και αισιόδοξος για την πορεία μου». Ο κόουτς των Νικς, Ντέρεκ Φίσερ, που έχει αφήσει πίσω του την υπόθεση με την επίθεση του Ματ Μπαρνς για τα… μάτια της Γκλόρια Γκόβαν, τόνισε για τον «Thanasis» πως «έχει δείξει αυτά που περιμέναμε… Ενέργεια και ένταση. Έχει βελτιωθεί ως παίκτης. Το ρόστερ μας είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, που είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς. Ο Κλιάντονι Έρλι έχει βελτιωθεί επίσης και αυτό το κάνει δύσκολο να βρεθούν λεπτά συμμετοχής στις θέσεις των φόργουορντ».