Ο τραυματισμός του Κρις Πολ στον δείκτη του αριστερού χεριού ανησύχησε τους ανθρώπους των Κλίπερς, όμως ο μεγάλος σταρ τους φρόντισε να καθησυχάσει τόσο διοίκηση και τεχνικό τιμ όσο και τους οπαδούς τους. Ο «CP3» δεν αγωνίστηκε στην φιλική ήττα από τη Σάρλοτ στο πρώτο φιλικό στην Κίνα και δεν έχει αποφασιστεί αν θα πατήσει παρκέ και στο δεύτερο, και πάλι με τους Χόρνετς, την Τετάρτη (14/10). Ωστόσο, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν πονάει και αν το ματς με τις «Σφήκες» ήταν επίσημο, πιθανότατα θα είχε αγωνιστεί και σε αυτό.

Την ίδια ηρεμία έχουν αρχικά και στο Χιούστον, παρά την ατυχία του Τζέιμς Χάρντεν. Ο ηγέτης των Ρόκετς χτύπησε στο γόνατο στο φιλικό με το Ορλάντο, στο οποίο οι Μάτζικ επικράτησαν 123-119 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο Χάρντεν (είχε 12π. ως εκείνο το σημείο του παιχνιδιού) συγκρούστηκε με τον Γάλλο γκαρντ της ομάδας της Φλόριντα, Εβάν Φουρνιέ και αποχώρησε στην 2η περίοδο, όμως η κατάστασή του δεν δείχνει να εμπνέει ανησυχία. Αν και οι παράγοντες των Τεξανών αναμένουν τις εξετάσεις του παίκτη, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή που για λίγο «πάγωσαν» σε Λ.Α. και Χιούστον, σε Ντιτρόιτ και Γκόλντεν Στέιτ αρχίζουν να χαμογελούν. Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, οι Πίστονς και οι Ουόριορς είναι κοντά σε επέκταση συμβολαίου με τους Αντρέ Ντράμοντ και Χάρισον Μπαρνς αντίστοιχα, έχοντας την σχετική προθεσμία για τους παίκτες που ετοιμάζονται για τη 4η σεζόν τους στη Λίγκα. Ο Ντράμοντ ήταν επιλογή στο Νο9 του ντραφτ του 2012 και μετά τη φυγή του Γκρεγκ Μονρό για τους Μπακς είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην ρακέτα του Ντιτρόιτ, έχοντας πέρσι μ.ο. 13,8π.-13,5ριμπ. και το δημοσίευμα αναφέρει πως ίσως λάβει και συμφωνία 120εκατ.δολ. για 5 χρόνια!

Ο Μπαρνς, επιλογή στο Νο7 επίσης του 2012, έχει μ.ο. καριέρας 9,6π.-4,5ριμπ., όμως την περασμένη σεζόν πέτυχε ρεκόρ με 10,1π.-5,5ριμπ., 28,3′. 48,2% στα σουτ και 40,8% στα τρίποντα, παίζοντας βασικός και στα 82 ματς της ρέγκιουλαρ-σίζον και μέχρι τους 3 πρώτους Τελικούς με το Κλίβελαντ, όταν του πήρε τη θέση ο μετέπειτα MVP των Τελικών, Αντρέ Ιγκουοντάλα. Ο Μπαρνς, απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα (μ.ο. 16,4π. σε δύο σεζόν), είχε σαν ρούκι τον εκπληκτικό μ.ο. των 16,1π. σε 12 ματς στα πλέι-οφς του 2013! Σε αντίθεση με τους δύο παραπάνω, ο Μπράντλεϊ Μπιλ της Ουάσινγκτον δύσκολα θα λάβει επέκταση και πιθανότατα θα ανανεώσει το καλοκαίρι, αφού οι Ουίζαρντς δεν θέλουν να δεσμεύσουν το σάλαρι-καπ τους, στην προσπάθεια να αποκτήσουν τον Ιούλιο τον Κέβιν Ντουράντ.