Οι Ουάσινγκτον Μίστικς επικράτησαν 94-90 μέσα στο Λας Βέγκας των Έισις και τελείωσαν την ημιτελική σειρά (3-1).

Η MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, Έλενα Ντέλε Ντόνε πέτυχε 25 πόντους αλλά εκείνη που χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στους Μίστικς ήταν η Βελγίδα ψηλή, Έμμα Μέεσεμαν η οποία σταμάτησε στους 22 πόντους και ήταν καθοριστική στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι, Έισις κατάφεραν με την βοήθεια του κοινού και την καταπληκτική για άλλο ένα παιχνίδι, Λίζ Καμπείζ να αποσπαστούν με 10 πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου. Εκεί όμως ανέλαβε δράση η MVP και με επιμέρους σκορ 16-4, οι Μίστικς πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 45-43.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε εναλλαγές στο προβάδισμα, με την εμπειρία της ομάδας του Ουάσινγκτον να είναι πάντως φανερή. 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε η Χάμπυ επιχείρησε step back τρίποντο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι με την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι και να δίνει το εισιτήριο για το τελικό στους Ουάσινγκτον Μίστικς.

Την Κυριακή ξεκινάει η σειρά των τελικών με τους Μίστικς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους Κονέκτικατ Σάν.

Στο εμπορικό Λας Βέγκας δεν έχασαν την ευκαιρία να εμφανιστούν και διάφοροι σταρ του NBA, οι οποίοι τράβηξαν τα βλέμματα πάνω τους.