Μπορεί η tip-off του NBA την νέα σεζόν να αργεί ακόμα, αφού έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου όμως ήδη οι φήμες για την free agency του 2017 έχουν αρχίσει να οργιάζουν ειδικά για τον back to back MVP της regular season(2015-2016) Στεφ Κάρι ο οποίος θα μείνει ελεύθερος μετά το τέλος της νέας σεζόν.

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι όλος ο μπασκετικός κόσμος να περίμενε να δει που θα καταλήξειι ο Κέβιντ Ντουράντ (που αποφάσισε να γίνει «πολεμιστής»), όμως οι free agents του επόμενου καλοκαιριού είναι μερικοί από τους καλύτερους πάικτες της Λίγκα και με πρώτο από όλους τον Στεφ Κάρι. Εκτός από τον Κάρι στη συγκεκριμένη λίστα είναι οι: Κρις Πωλ, Μπλέικ Γκρίφιν, Κάιλ Λόουρι, Βίκτορ Ολαντίπο, Λεμπρόν Τζέιμς, Γκόρντον Χέιγουορντ, Πωλ Μίλσαπ και Ρούντι Γκομπέρ και αυτοί δεν είναι οι μόνοι σημαντικοί παίκτες που θα αποφασίσουν για το που θα συενχίσουν την καριέρα τους την σεζόν 2017/18. Επίσης να σημειώσουμε ότι από την συγκεκριμένη λίστα βγήκε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, αφού σήμερα ανανέωσε με τους Θάντερ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όμως η «βόμβα» ήρθε χθες για την free agency της επόμενης χρονιάς από τον έγκυρο δημοσιογράφο Ρικ Μπούτσερ ο οποίος μίλησε στο Bleacher’s Report Radio για την απόφαση που έχουν πάρει από κοινού ο Γκρεγκ Πόποβιτς με την διοίκηση των Σαν Αντόνιο Σπερς να «κυνηγήσουν» τον Στεφ Κάρι, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στο NBA και να φτιάξουν τους νέους big four μαζί με τους Καουάι Λέοναρντ, Λαμάρκους Άλντριτζ και Πάου Γκασόλ, μετά την αποχώρηση του τεράστιου Τιμ Ντάνκαν και ίσως την τελευταία σεζόν στην καριέρα του Μανού Τζινόμπιλι. 

Επίσης ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρει και τους λόγους που θα οδηγούσαν τον MVP του 2015 και 2016 εκτός «Oracle Arena» και αυτοί είναι να μην καταφέρει να βρει χημεία με τον Κέβιν Ντουράντ και οι Ουόριορς να μην κερδίσουν το δαχτυλίδι την σεζόν που μας έρχεται. Πάντως και μόνο ότι υπάρχουν φήμες για πιθανή αποχώρηση του Κάρι, ίσως να δημιουργήσει τριγμούς στους Πρωταθλητές της Δύσης. Το θέμα είναι να δούμε σε βάθος χρόνου αν θα συνεχιστούν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για την θέληση των Σπερς να συμφωνήσουν με τον Στεφ και αν τελικά η φωτιά που άναψε στο Γκόλντεν Στέιτ θα σβήσει ή θα μεγαλώσει με την επικείμενη αποχώρηση του ηγέτη τους.