Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, και αυτό συνέβη πριν από λίγο στην «Oracle Arena» όπου οι ψυχωμένοι, και εξαιρετικά στημένοι αμυντικά και τακτικά Σέλτικς επικράτησαν των Ουόριορς με 109-106 με αποτέλεσμα να σταματήσουν το τρομερό σερί τους εντός των τειχών στο 54-0, και να τους υποχρεώσουν στην εντός έδρας ήττα μετά από τις 27 Ιανουαρίου του 2015, όταν και είχαν ηττηθεί από τους Μπούλς…σε ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Πλέον οι πρωταθλητές, που έχασαν δυο ευκαιρίες με Στεφ Κάρι και Χάρισον Μπαρνς να ισοφαρίσουν το παιχνίδι στα τελευταία 8”, χρειάζονται πέντε νίκες στα τελευταία τους έξι παιχνίδια για να σπάσουν το μυθικό ρεκόρ των Μπουλς, βρισκόμενοι στο 68-8, και έχοντας 4 παιχνίδια στο «σπίτι» τους και δυο εκτός έδρας σε Σαν Αντόνιο και Μαϊάμι.

Οι Σέλτικς φάνηκε να είναι καλά διαβασμένοι, με τον Μπράντ Στίβενς να παίζει εξαιρετική άμυνα, κυρίως πάνω στο passing game των Ουόριορς, με τον Στεφ Κάρι να δυσκολεύεται, παρά τα οκτώ τρίποντα του, να βρει πρόσωπο στο καλάθι. Οι Κέλτες είχαν «προειδοποιήσει» τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν ηττήθηκαν μετά από δυο παρατάσεις από τους «Πολεμιστές», και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, παίρνοντας το προβάδισμα και με +10 (85-95) με 8 λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Με τον τρομερό Ντρέιμοντ Γκριν να ανεβάζει στροφές, έχοντας βαλθεί να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, οι Ουόριορς μείωσαν σε 103-105 με δυο βολές του Σον Λίβινγκστον στα 46” πριν το τέλος, με τον Γκριν να μετατρέπεται από καθοριστικός σε μοιραίος, καθώς αρχικά βούτηξε για την μπάλα αρπάζοντας την από τον Αμιρ Τζόνσον, με τον παίκτη τον Σέλτικς να παίρνει το αίμα του πίσω, κλέβοντας του την μπάλα στα 23”, με τον Έβαν Τέρνερ με δυο βολές στα 18” να γράφει το 103-107. Ο Χάρισον Μπαρνς μετά από εξαιρετική δημιουργία του Κάρι μείωσε με τρίποντο σε 106-107 στα 10,2”, με τον Κάρι να μην μπορεί να κλέψει για χιλιοστά την μπάλα από τον Αζάια Τόμας, με λει απ να πετυχαίνει το 106-109 στα 8,3”, και τους Κάρι και Μπαρνς να αστοχούν στο φινάλε, με το τρίποντο του Κάρι να γίνεται σχεδόν ελεύθερο, και με εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Ο Αζάια Τόμας πέτυχε 22 πόντους (9/20 σουτ), πετυχαίνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του για 15ο συνεχόμενο παιχνίδι, με τον Έβαν Τέρνερ να πετυχαίνει 21 πόντους (8/13 σουτ). Εξαιρετικός ήταν και ο Τζάρεντ Σάλινγκερ με 20 πόντους (7/13 σουτ) και 12 ριμπάουντ. Για τους Ουόριορς, ο Στεφ Κάρι πέτυχε 29 πόντους με 8/14 τρίποντα (6 ασίστ), φτάνοντας τα 146 συνεχόμενα παιχνίδια με έστω ένα εύστοχο τρίποντο, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να έχει 16 πόντους (5/13 σουτ, 9 ριμπ., 7 ασίστ).

Ωστόσο αυτό που δείχνει μεγαλύτερη υγεία είναι η αντιμετώπιση της επίσης σελίδας των Ουόριρος, στην οποία αναγράφεται ότι το ρεκόρ συνεχόμενων νικών έπρεπε κάποτε να σταματήσει.

 

Isaiah Thomas helps end the Golden State Warriors 54-game win …

Isaiah Thomas helps end the Golden State Warriors 54-game win streak at home!

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report στις Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Streak had to end sometime. Still, 68-8 is pretty nice. #DubNation

Δημοσιεύτηκε από Golden State Warriors στις Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

The Warriors were this close to sending the game into OT.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης NBA on ESPN (@nbaonespn) στις