Το 1984 οι Bulls επέλεξαν στο Νο 3 του draft έναν 21χρονο γκαρντ, που μπορεί να είχε κάνει θραύση στο NCAA με το North Carolina και όλοι να έπιναν νερό στο όνομά του, αλλά κανείς τότε δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ο πιτσιρικάς αυτός θα γινόταν μύθος του ΝΒΑ και για πολλούς ο απόλυτος GOAT στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ. Το Chicago έπαιρνε τότε τον Michael Jordan.

Τον παίκτη που άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Που έκανε τους «ταύρους» έκανε δυναστεία. Που τους οδήγησε σε 6 τίτλους (δεν είχαν ούτε… μισό ως τότε) τις σεζόν 1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998 και που έγινε ιερό τοτέμ του συλλόγου και του ΝΒΑ.

Το ωραίο είναι ότι σε εκείνο το draft οι Bulls δέχτηκαν μεγάλες προσφορές για να ανταλλάξουν τον «Air». Έριξαν, όμως, «χυλόπιτες» σε όλους τους μνηστήρες του και τον έφεραν στο Chicago, βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας.

Την αποκάλυψη για τις προτάσεις που είχαν οι Bulls για να παραχωρήσουν τον «MJ» έκανε , ο τότε GM της ομάδας Rod Thorn, ο οποίος αποκάλυψε ότι το Chicago είχε δεχτεί μεγάλες προσφορές για ανταλλαγή του «MJ», αλλά είπε «όχι» σε όλους του μνηστήρες του.

Αναλυτικά ο Rod Thorn είπε: «Είχαμε πολύ καλές προσφορές για τον Μάικλ από τους Sixers και τους Mavericks. Επιπλέον είχαμε και άλλες προσφορές, όχι όμως τόσο καλές. Με κανέναν δεν φτάσαμε σε συμφωνία».

Απίστευτο εκείνο το ντραφτ

Το ωραίο επίσης σε εκείνο το draft ήταν φυσικά η θέση του Jordan. Όπως προείπαμε ο «MJ» ήταν όχι στο Νο 1, αλλά στο Νο 3, ενός πάντως, μυθικού draft που χάρισε τεράστιες μορφές στο ΝΒΑ.

Στο Νο 1 ήταν ο μυθικός Νιγηριανός σέντερ Akeem Olajuwon, ο οποίος πήγε στους Houston Rockets. Στο Νο 2 ήταν ο Sam Bowie, ο οποίος πήγε στους Portland Trail Blazers, αλλά είχε… γυάλινα πόδια και δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει μια τεράστια καριέρα αντάξια του επικού ταλέντου του.

Στο Νο 5 ήταν ένας άλλος μύθος του ΝΒΑ, ο Charles Barkley, o οποίος πήγε στους Philadelphia 76ers, ενώ μόλις στο Νο 16 ήταν ένας άλλος μετέπειτα μεγάλος σταρ του ΝΒΑ, ο John Stockton (πήγε στους Jazz).

 

TO ΜΥΘΙΚΟ DRAFT TOY 1984