Ο Kevin Durant είναι ίσως στην καλύτερη κατάσταση της μετά Oklahoma CIty Thunder καριέρας του έχοντας πετύχει τουλάχιστον 22 πόντους σε κάθε ένα από 10 μέχρι πρότινος παιχνίδια του (57% εντός πεδιάς, 38% τρίποντο).
O James Harden δείχνει να ξεπερνάει τη ξαφνική αλλαγή των νέων κανονισμών στα φάουλ λειτουργώντας τόσο ως ένας all around όσο και ως ένας pass first playmaker.

Αλλά δεν είναι οι κύριοι λόγοι που οι Brooklyn Nets ρολάρουν!

Οι αποδεδειγμένα μεγάλες αρμάδες της ιστορίας του παγκοσμίου αθλητισμού θα μπορούσαν να ανταλλάξουν τους κορυφαίους τους παίκτες με κάθε μη επιτυχημένη ομάδα και πάλι να βρίσκονται στην κορυφή.

Τι τις διαφοροποιεί;
Οι ρολίστες.

Μπορεί η κατάσταση σχετικά με την άρνηση του Kyrie Irving να εμβολιαστεί να έχει αναγκάσει τα πολλά χαρτιά των Nets να αλλάξουν ρότα και υποχρεώσεις, αλλά ακόμα και έτσι παραμένουν ένα σύνολο δίχως πολλές αδυναμίες αλλά και ένα που διαθέτει την ικανότητα να πετάει συνεχώς διαφορετικά βέλη στον “εχθρό” του.

Εδώ και 9 ημέρες, το Brooklyn έχει δώσει 5 παιχνίδια και τα έχει κερδίσει όλα, έχοντας εκτοξεύσει την απόδοσή του σε άμυνα (98 πόντοι παθητικό) και επίθεση (110 πόντοι ενεργητικό), εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τόσο το χαμηλότερο pace όσο και τους μέτριους επιθετικά αντιπάλους του.

Ωστόσο, αν δεν υπήρχαν δύο συγκεκριμένοι παίκτες, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.

Ο LaMarcus Aldridge έχει περάσει πάρα πολλά τον τελευταίο χρόνο, με τα προβλήματα στην καρδιά του να τον αναγκάζουν αρχικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά η δύναμή της στη συνέχεια του έδωσε την απαραίτητη ενέργεια για να κάνει ξανά αυτό που ξέρει καλύτερα.

Να σκοράρει.

Στο νικηφόρο λοιπόν, σερί του συγκροτήματος του Steve Nash, o LA μετράει 13 πόντους με 61% ευστοχία από το παρκέ σε 21 μόλις αγωνιστικά λεπτά, ενώ αν δεν υπήρχε η μέτρια αναφορικά με το σκοράρισμα εμφάνισή του κόντρα στους Toronto Raptors χθες, θα αριθμούσε 16 πόντους και 67% ευστοχίας.

Πλέον, αγωνίζεται μονάχα ως Center, με το τρομερό του touch από το mid range και την θέλησή του να ανοιχθεί και στο τρίποντο να αναβαθμίζουν γοερά το spacing των Nets, που με αυτόν στο παρκέ σκοράρουν 10 περισσότερους πόντους ανά 100 κατοχές από ό,τι χωρίς αυτόν, αλλά και 5 περισσότερους από την εν γένει συγκομιδή τους!

 

 

Ταυτόχρονα, ο Bruce Brown, ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες της ομάδας της Νέας Υόρκης εξαιτίας της προθυμίας του να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, έχει βγει μπροστά και στην επίθεση -μετά τα κατορθώματά του στα μετόπισθεν, όπου αναγκάζει τα προσωπικά τους match ups (πλην centers) να εκτελούν μόλις με 36% απέναντί του εντός πεδιάς αλλά και με 28% από το τρίποντο.

Σε αυτό το διάστημα ευημερίας του Brooklyn λοιπόν, ο πρώην wing των Detroit Pistons μετράει 42 πόντους με 39 επιθέσεις σε 137 λεπτά (0.3 πόντοι ανά λεπτό), ενώ στα τελευταία 3 ματς αριθμεί το 76% τους (32)!

Αυτό που τον διαφοροποιεί από τους περισσότερους παίκτες της θέσης του επιθετικά είναι η ικανότητά του να μην έχει συγκεκριμένο ρόλο και θέση στο παρκέ, και να κάνει πιο πολλά πράγματα από τη συνηθισμένη ατζέντα ενός guard/ Forward, με τον ίδιο να λειτουργεί τόσο ως Center στα συχνά screen n rolls του στο αντίπαλο καλάθι όσο και ως ένας τυπικός wing όταν ανοίγεται στην περίμετρο (31% φέτος, 19% καριέρα).

Οι Nets ονειρεύονται ήδη από την περσινή χρονιά βαθιά.
Και ο πάγκος τους -αυτό που δηλαδή τους διαχωρίζει από τους περισσότερους συλλόγους του ΝΒΑ– είναι το κλειδί τους στην επιτυχία.