Από το περασμένο καλοκαίρι κιόλας, η Ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Τη διοργάνωση, δηλαδή, που θα αποτελέσει τον τελευταίο «χορό» του Μάικ Σιζέφσκι ως τεχνικού της ομάδας, πριν παραδώσει τα «βαριά σκήπτρα» στον πεντάκις πρωταθλητή με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς.

 

Σε αυτή τη μεγάλη «παράσταση» που ετοιμάζει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο «Coach-K», δε θα μπορούσε παρά να καλέσει τους μεγάλους «αστέρες» του κορυφαίου πρωταθλήματος, προκειμένου εκείνοι να χορέψουν «σάμπα» τον πλανήτη το προσεχές καλοκαίρι. Η τελευταία ανάμνηση, άλλωστε, από τις «μαγικές» στιγμές που πρόσφεραν στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, δεν είναι μακριά.

Η αρχική λίστα των 41 παικτών συρρικνώθηκε, με πιο «τρανταχτή» απουσία αυτή του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αποφάσισε να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση να αγωνιστεί για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στη Βραζιλία. Το έργο του Σιζέφσκι, πάντως, μέχρι να καταλήξει στους 12 «εκλεκτούς» του, είναι απίστευτα δύσκολο και μάλλον κανείς… δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του, καθώς τώρα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 30 σπουδαίους αθλητές, τους πιο αναγνωρίσμους του αθλήματος.

Αυτοί οι 30 παίκτες, λοιπόν, είναι οι εξής: ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Καρμέλο Άντονι, Χάρισον Μπαρνς, Μπράντλει Μπιλ, Τζίμι Μπάτλερ, Μάικ Κόνλι, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Στεφ Κάρι, Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, Αντρέ Ντράμοντ, Κέβιν Ντουράντ, Κένεθ Φαρίντ, Ρούντι Γκέι, Πολ Τζορτζ, Ντρέιμοντ Γκριν, Μπλέικ Γκρίφιν, Τζέιμς Χάρντεν, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Αντρέ Ιγκουντάλα, Κάιρι Ίρβινγκ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Κάχι Λέοναρντ, Κέβιν Λαβ, Κρις Πολ, Κλέι Τόμπσον, Τζον Ουόλ, Ράσελ Ουέστμπρουκ.

usa-team-30ada

Καλό είναι να μην κάνει κανείς το λάθος να πει σε κάποιον από αυτούς ότι έχει μικρότερες πιθανότητες επιλογής στην τελική αποστολή…