Δε νομίζω να μπορεί κανείς να βρει οπαδό των Boston Celtics που να μη συμπαθεί τον Doc Rivers.
Δε νομίζω όμως, να μπορεί να βρει κανείς οπαδό μιας εκ των ομάδων που ανέλαβε στη συνέχεια (LA Clippers, Philadelphia 76ers) που να είναι ευχαριστημένοι από την απόδοσή του…

Δεν είναι τυχαία oι ψυχολογικές καταρρεύσεις που τον διακατέχουν, με τα κενά βλέμματα, την απάθεια στην κινησιολογία του και την επιθετικότητα προς τους δημοσιογράφους να απαρτίζουν μια προσωπικότητα που πελαγώνει πολύ εύκολα -με αποτέλεσμα να κάνει και ορισμένες λάθος επιλογές.

Το κύριο “αμάρτημά” του χθες;
Αρχικά, η κατά κόρον προτίμηση στον DeAndre Jordan και εν συνεχεία αφενός τα νεύρα προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της αναμέτρησης που τον ρωτούσαν για αυτήν την επιλογή και αφετέρου το “μπαλάκι” που πέταξε στους παίκτες του, αναφέροντας εν ολίγοις πως εκείνοι ήθελαν τον πάλαι ποτέ άσο των Clippers βασικό.

 


 

 

Οι καλές εποχές του Jordan έχουν περάσει φυσικά ανεπιστρεπτί, με τον έμπειρο center να έχει χάσει την αθλητικότητα που τον καθιστούσε σημαντικό βαρόμετρο στις δύο ρακέτες προ πολλού.
Η κάκιστη εικόνα τους όμως, προβληματίζει…

Επιθετικά ριμπάουντ Heat:

  • Με Jordan: 6
  • Με Reed: 5

+/- Sixers (min. 5 λεπτά):

  • Με Jordan: -22 (2η χειρότερη επίδοση)
  • Με Reed: -3 (4η καλύτερη επίδοση)

Defensive Rating Sixers (min. 5 λεπτά):

  • Με Jordan: 159 (χειρότερη επίδοση)
  • Με Reed: 100 (4η καλύτερη επίδοση)

Αρχικά, δε μπορώ να καταλάβω τον εμφανή περιορισμό του Paul Reed (13 λεπτά), ενός παίκτη που προφανώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά έχει ενέργεια και όρεξη σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.
Κατά δεύτερον, δε ξέρω γιατί -εν τη απουσία μάλιστα του Joel Embiid– ο Rivers δε στράφηκε περισσότερο στα χαμηλά σχήματα είτε με τον Paul Millsap είτε με τους Georges Niang – Tobias Harris.

Πώς τα πήγε με το small ball (εξαιρείται το garbage time):

  • Offensive Rating: 120
  • Defensive Rating: 105
  • Net Rating: +15

Το σύστημα με την απαγόρευση αλλαγών στα screens περισσότερο μπέρδεψε πάρα βοήθησε τους παίκτες του, αθλητικότητα και σουτ δεν υπήρχαν ως είθισται, ενώ η νωχελικότητά του ίσως και να παρέσυρε τους 76ers να παρατήσουν νωρίς το ματς κατά το μεγάλο σερί του Miami στο δεύτερο ημίχρονο.

Και όλα αυτά ενόσω είμαστε ακόμα στο Game 1…