Με ελάχιστες μέρες πια για την Trade Deadline της 9ης Φεβρουαρίου -και με τις φήμες για ενδεχόμενη ανταλλαγή μεταξύ James Harden και Ben Simmons να οργιάζουν- ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά το χθεσινό deal μεταξύ των Portland Trail Blazers και των LA Clippers, που έχει, δυστυχώς ή ευτυχώς, ξεκάθαρους νικητές και χαοτικούς χαμένους…

Ο Damian Lillard θα χάσει οικειοθελώς τη σεζόν για να μη σταθεί εμπόδιο στο μίνι tanking του οργανισμού του Oregon στο δρόμο για ένα υψηλό pick στο επερχόμενο Draft -το οποίο ανήκει με κάποιους περιορισμούς στους Chicago Bulls-, οι νεότεροι έχουν δείξει συμπαθητικά στοιχεία με αποκορύφωμα την απογείωση του Anfernee Simons, ο τραυματισμός του Larry Nance Jr επέφερε έναν απαιτούμενο εκσυγχρονισμό στα σχήματα του coach Billups.
Και μετά από τόσα θετικά βήματα, το Portland παίρνει την απόφαση να δώσει δύο από τους πλέον χρήσιμους και ικανούς forwards της Δύσης -για τους οποίους θα μπορούσε λογικά να βρει πολύ καλύτερα ανταλλάγματα- για χάρη του Eric Bledsoe, του Justice Winslow και του Keon Johnson (+ 1 pick 2ου γύρου)…

 


 

 

  • Ο Johnson είναι 19 ετών και εξελίξιμος θεωρητικά.
  • Ο Winslow, όσο και αν έχει υποφέρει από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, μπορεί να ακμάσει σε μια ομάδα δίχως στόχους και να αποτελέσει νέο Trade material στο μέλλον ή ένα αναπληρωματικό γρανάζι.
  • O -γνωστός σε όλους- Bledsoe των 16 εγγυημένων εκ. δολ. για τη νέα χρονιά (19 γενικότερα) δεν έχει θέση όμως, σε ένα Rebuilding ρόστερ που θέλει και πρέπει να δώσει τόπο στα νιάτα και που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί με τον Dame Dolla. Ουσιαστικά, δε μπορεί να γίνει re-trade, ενώ αν αποδεσμευτεί, οι Blazers θα κληθούν κανονικά να καταβάλουν το μισθό του -κάτι πιο λογικό από το να παίξει όντως στο Oregon.

Και αυτό αρκεί για να κάνει ένα ήδη μέτριο trade πολύ πιο αποτυχημένο για τους Blazers, οι οποίοι έχω την αίσθηση πως περισσότερο βιάστηκαν πάρα κινήθηκαν έστω και στρατηγικά.

 

 

 

Εναλλακτικές επιλογές (δεν έχουν προσμετρηθεί picks):

  • Raptors: PowellCovington (28 εκ)
  • Blazers: DragicAchiuwaFlynn (24 εκ)

Προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ο Dragic φέτος, αλλά το καλό είναι πως το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της σεζόν, κάτι που εξοικονομεί χώρο στους Blazers άμεσα.

  • Blazers: PowellCovington (28 εκ)
  • Hawks: CollinsJohnson (26 εκ)

Μπορεί φαινομενικά να μοιάζει άδικο για την Atlanta, αλλά τόσο η απόκτηση δύο παικτών που ταιριάζουν γάντι με τον Young όσο και η απουσία της… γκρίνιας του Collins για την έλλειψη κατόχων του θα της άλλαζαν γνώμη.