Οι Boston Celtics κατάφεραν να επικρατήσουν με μια μεγάλη “αντεπίθεση” και να φτάσουν στη νίκη με 121-108. Έτσι, οι “Κέλτες” παραμένουν “ζωντανοί” στους τελικούς της Ανατολής κόντρα στους Miami Heat και μείωσαν τη σειρά σε 3-2 με “φόντο” το “εισιτήριο” για τους πολυπόθητους τελικούς του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ.

Αν και οι Heat είχαν μπει “ζεστά” στον πέμπτο τελικό της περιφέρειας και έδειχναν αποφασισμένοι να “τελειώσουν τη σειρά”, η ομάδα του coach Stevens αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος έφτασε στη νίκη.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Jayson Tatum, ο οποίος δείχνει να είναι ασταμάτητος φέτος και χθες “σταμάτησε” στους 31 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Κοντά του ακολούθησε ο εξίσου τρομερός φέτος Jaylen Brown που σημείωσε 28 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ επίσης. 

Διψήφιο αριθμό πόντων για τους Celtics είχε επίσης και ο Kemba Walker (15 πόντοι), o Daniel Theis που έφτασε μάλιστα και σε “double double” (15 πόντοι και 13 ριμπάουντ), ο Marcus Smart (12 πόντοι), αλλά και ο Gordon Hayward (10 πόντοι). 

Από την άλλη πλευρά, οι Miami Heat είδαν τον Goran Dragic να δεσπόζει πάνω στο παρκέ για άλλη μία φορά. Ο Σλοβένος άσσος χθες σημείωσε 23 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Duncan Robinson που “σταμάτησε” στους 20 πόντους. 

Αρκετά καλοί επιθετικά με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι εξής παίκτες των Miami Heat επίσης: Jimmy Butler (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ), Tyler Herro (14 πόντοι), Jae Crowder (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Bad Adebayo (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ).

Boston Celtics – Miami Heat 121-108