«Μία σου και μία μου» θα μπορούσαμε κάλλιστα να δώσουμε ως τίτλο, στο game 2 των Heat ενάντια στους Celtics στη σειρά των τελικών της Ανατολής των playoffs του ΝΒΑ.

Όσο εύκολα νίκησαν οι Heat στο εναρκτήριο ματς, εξίσου άνετα «απάντησαν» οι Celtics και έφεραν τη σειρά στα ίσια, κάνοντας break με εμφατικό τρόπο και αποφασιστικότητα.

Το τελικό 127-102 καταδεικνύει την ανωτερότητα της ομάδας του Udoka, η οποία πήρε πολλά πράγματα από την επάνοδο των Smart, Horford, οι οποίοι ήταν τραυματίες στο 1ο ματς της σειράς και δεν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Για την ακρίβεια ο Smart έκανε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους, 12 ασίστ και 9 ριμπάουντ, κάτι που είχε πράξει το 2012 ο Rondo και έτσι ο Smart έγινε ο πρώτος παίκτης που καταγράφει ανάλογες επιδόσεις, μετά από 10 χρόνια. Πολύτιμος ήταν και ο Horford με 10 πόντους και χωρίς να αστοχήσει σε σουτ, ενώ κορυφαίος επιθετικά ήταν ο Tatum (27).

 

Brown και Williams τα έδωσαν όλα με 24 και 19 πόντους αντίστοιχα και έβαλαν σημαντικό λιθαράκι, για να έρθει το ροζ φύλλο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Butler δέσποσε ξανά με 29 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα του 1ου αγώνα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 34 πόντους. Ο Adeabayo έμεινε εκτός πνεύματος αγώνα (6 πόντοι), ο Herro ήταν άστοχος (11), ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν επίσης οι Vincent, Oladipo με 14 πόντους έκαστος.

Τραυματίας αποχώρησε ο PJ Tucker, χτυπώντας στο αριστερό γόνατο στην 1η περίοδο και πλέον περιμένουν τις ιατρικές εξετάσεις, για να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Spoelstra ανησυχεί, θυμίζοντας ότι απουσιάζει ο επίσης πολύτιμος Kyle Lowry και οι λύσεις θα περιοριστούν για τον Αμερικανό τεχνικό, αν λείψει για μεγάλο διάστημα και ο 37χρονος άσσος.

Τα highlights του αγώνα:

 

Η εμφάνιση του Tatum:

 

Η παρουσία του Butler:

 

Η στιγμή της αποχώρησης του Tucker

 

Το πρόγραμμα της σειράς των τελικών της Ανατολής:

Heat- Celtics  118-107

Heat- Celtics  102-127

Celtics- Heat (22/5- 03:30)

Celtics- Heat (24/5- 03:30)

Heat- Celtics (26/5- 03:30)  αν χρειαστεί

Celtics- Heat  (28/5-03:30)  αν χρειαστεί

Heat- Celtics  (30/5- 03:30)  αν χρειαστεί

Όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις 4 νίκες προκρίνεται στον μεγάλο τελικό…

Tags:
NBA