Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές -κυρίως για τους LA Clippers και τις “κηδείες” που έκαναν κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους όπως οι Brooklyn Nets-, όταν μια φημισμένα άσουτη ομάδα του ΝΒΑ εκτελεί με ποσοστά… Golden State Warriors από την περίμετρο, τότε οι πιθανότητες ήττας της είναι μηδαμινές ακόμα και αν ερχόταν αντιμέτωπη με τους Chicago Bulls του 1998 -που λέει ο λόγος.

Έχουμε τονίσει ξανά και ξανά τόσο το γεγονός πως (και) η φετινή φουρνιά των Boston Celtics είναι εξαιρετικά μέτρια από μακρινή απόσταση όσο και το ότι οι επιλογές του coach Udoka φράζουν το όποιο range ακόμα περισσότερο.
Ωστόσο, στα δύο τελευταία ματς, η Βοστόνη -μια ομάδα που σουτάρει με το πενιχρό 35% στα ΕΛΕΥΘΈΡΑ σουτ της, μερικώς ή εντελώς δηλαδή αμαρκάριστα- έχει πιάσει… φωτιά από την περίμετρο, κάτι που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που εκτελεί/ διαθέτει σε καλό βαθμό (άμυνα, hustle, ριμπάουντ, ταλέντο) τη θέτει σε θέση αφεντικού σε κάθε αναμέτρηση.

Ακόμα και αν εξαιρεθούν τα… όργια του Jayson Tatum στα τελευταία 2 παιχνίδια -όπου μετράει 87 πόντους με 63% ευστοχίας σε 52 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 57% σε 28 τρίποντα, μαζί με 13 ασίστ (συμμετέχει στο 50% των συνολικών καλαθιών)- οι Κέλτες είναι εξαιρετικοί και πάλι μετρώντας 40% ευστοχία σε 57 επιχειρούμενα τρίποντα (23-57), κάτι που τους έχει επιτρέψει να εκτοξεύσουν την επιθετική τους απόδοση από τους 108 πόντους στους 122 (+14 ανά βραδιά)!

 

 

Την ίδια στιγμή μάλιστα, παραμένουν εξαιρετικοί στα μετόπισθεν εγκλωβίζοντας τους Washington Wizards και τους Sacramento Kings -δύο ομάδες που σκοράρουν αθροιστικά 218 πόντους (109 έκαστος) κατά μέσο όρο- στους μόλις 162 ΣΥΝΟΛΙΚΆ (81 έκαστος), κάτι που αποδεικνύει πως όταν όλα γίνονται στην εντέλεια επιθετικά, η σκληρή άμυνά τους (21 πόντοι από λάθη αντιπάλων, 63 contested shots σε 95 απόπειρες κόντρα στους Kings) θα είναι αυτή που απλά θα επιβραβεύει το σκοράρισμα όσο καλύτερα μπορεί.

Τέλος, οι Celtics σε αυτά τα δύο παιχνίδια είναι επιτέλους πλήρεις και υγιείς, με τη βασική πεντάδα των Smart, Brown, Tatum, Horford και Robert Williams να μετράει -εκτός από δυο σερί επιτυχίες- 9 νίκες σε 16 ματς.
Προφανώς, το κρεσέντο μιας κακής ομάδας από το τρίποντο δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, αλλά αν ο GM Brad Stevens δεν χαράξει πτωτική πορεία στην επερχόμενη Trade deadline, η Βοστόνη απέχει 2 σουτέρ από ένα σπουδαίο photo finish…