Με πρωταγωνιστή τον Klay Thompson οι Golden State Warriors λύγισαν τους πεισματάρηδες Grizzlies (ξανά χωρίς τον τραυματία Morant) με 110-96 και οι «πολεμιστές» επανήλθαν στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά από το 2019.

Ο Αμερικανός άσσος της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο μέτρησε 30 πόντους με 8 τρίποντα, κάτι που καταφέρνει για 4η φορά στην καριέρα του σε ματς της postseason και έχουν επίσης πετύχει οι Curry, Allen και Lillard. Επίσης είχε 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

 

Ο Curry είχε 29 και συνέβαλλε τα μέγιστα για τη νίκη-πρόκριση στους τελικούς, ενώ κομβικός ήταν ο Wiggins, που τελείωσε το ματς με 18, αλλά έβαλε τους 10 εξ΄αυτών στην τελευταία περίοδο. Double-double έκανε ο Green (14 πόντοι, 16 ριμπάουντ) με τον Looney να «κατεβάζει» 22 ριμπάουντ.

Οι «αρκούδες» ήταν μαχητικές και στα μισά της 4ης περιόδου έχαναν με 88-87 και χωρίς τον ηγέτη της ομάδας, Ja Morant. Ο Brooks με 30 και ο Bane με 25 ήταν ασταμάτητοι, αλλά δεν είχαν έτερες βοήθειες. Οι Grizzlies τερμάτισαν στη 2η θέση της Δύσης στην κανονική διάρκεια και τα πήγαν περίφημα απέναντι στους «πολεμιστές», οπότε η σεζόν κρίνεται θετικότατη.

Πλέον οι Warriors περιμένουν αντίπαλο. Suns και Mavericks είναι στο 3-3. Αν προκριθούν οι «ήλιοι» θα έχουν το αβαντάζ έδρας ως πρώτοι της regular season, αν όμως πάει τελικό ο Doncic και η παρέα του, οι «πολεμιστές» θα έχουν πλεονέκτημα.

 

Warriors- Grizzlies  110-96

Bucks- Celtics  95-108