Χθες (9/4), οι Miami Heat έφτασαν στην 3η τους φετινή νίκη -μόνο η μία ήταν εύκολη- επί των Atlanta Hawks σε μια αναμέτρηση με φόντο τα Playoffs, όπου είναι πολύ πιθανό να βρουν αντιμέτωπες τις δύο ομάδες.

Φαινομενικά και πρακτικά, το Miami είναι το φαβορί.
Θα έχει όμως εύκολο έργο;

 

Παράγοντας Young

Αν εξαιρέσουμε τον Jimmy Butler που τα πήγε πολύ καλά πάνω του στο διάστημα που τον μάρκαρε (2-6 σουτ, 0-4 τρίποντα, 1 λάθος σε 12 κατοχές), δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ των Heat που να μπορεί να περιορίσει τον Trae Young.

Σαφώς, η ενέργεια και το size του Caleb Martin -που ήταν και το κυρίαρχο match up- ή τα πολλά και διαφορετικά κορμιά των guards τους μπορούν κάπως να τον κουράσουν, αλλά δεν θα είχε στην πραγματικότητα κανένα πρόβλημα απέναντι σε μια περιφέρεια που στηρίζεται στο hustle και όχι την αντικειμενική της ατομική ουσία στα μετόπισθεν.

Πώς τα πήγε χθες;

  • Απέναντι στην περιφέρεια χωρίς Butler: 11-15 σουτ (73%), 2-5 τρίποντα (40%)
  • Απέναντι στην περιφέρεια με Butler: 13-21 σουτ (62% ευστοχία), 2-9 τρίποντα (22%)

Τον απόφοιτο του Oklahoma δεν τον θες σίγουρα απέναντί σου σε knock out αγώνα.
Πόσο δε μάλλον όταν δεν μπορείς να τον περιορίσεις.

 

Ο παράγοντας ριμπάουντ

Ο Bam Adebayo αποδεικνύει μέρα με τη μέρα πως ανεξαρτήτως βραβείου είναι ένας από τους πιο ποικιλότροπους αμυντικούς του ΝΒΑ, με την ικανότητά του τόσο απέναντι στους “κοντούς” όσο και στο low post να τον χαρακτηρίζουν ως υποψήφιο DPOY κάθε μα κάθε χρόνο.

Ωστόσο, έχει ένα βαθύ πρόβλημα.
Δεν είναι καλός ριμπάουντερ για το επίπεδο των Hawks, που διαθέτουν τόσο τον γνώστη του είδους Clint Capela όσο και τον γεμάτο ενέργεια Onyeka Okongwu -που συνολικά μάζεψαν χθες 10 επιθετικά ριμπάουντ, με τα τουλάχιστον 7 να λαμβάνουν χώρα με τον Adebayo παρόντα.

Ειδικά από τη στιγμή που ο ρόλος τους επιθετικά δεν αντιμετωπίζεται (screens, ριμπάουντ), τότε το έργο του Eric Spoelstra απέναντί τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολο από τη στιγμή που το range του Dwayne Dedmon κάνει βήματα προς τα πίσω (21% σε 19 τρίποντα από τις 10/2) και δε μπορεί να τους βγάλει ούτε αμυντικά από την ρακέτα.