Η Χριστουγεννιάτικη εντός έδρας ήττα από το Σικάγο «ταρακούνησε» τους Θάντερ, οι οποίοι πριν από την αποτυχία τους, μετρούσαν 9 νίκες σε 10 ματς. Φτάνοντας στα αποδυτήρια, παίκτες και κόουτς Μπίλι Ντόνοβαν υποσχέθηκαν να βελτιώσουν στην πορεία την άμυνά τους. Ωστόσο, η πρώτη νίκη ήρθε με άλλη «φόρμουλα». Η Οκλαχόμα Σίτι δέχθηκε μεν 61π. ως το ημίχρονο από τους Νάγκετς, όμως η επικράτηση της Κυριακής (27/12) με 122-112 δεν ήρθε μόνο από την άμυνα.

Οι φιναλίστ του 2012 πήραν τον αγώνα και από την δημιουργία των δύο μεγάλων σταρ τους, που δεν αναλώθηκαν απλώς στο σκοράρισμα. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 26π.-10ασ. και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ 30π.-12ασ. και έγιναν το πρώτο δίδυμο μίας ομάδας που σημείωσε +25π.-+10ασ. στο ίδιο ματς, μετά τους Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν των Γιούτα Τζαζ, που είχαν 31π.-11ασ. και 27π.-10ασ. αντίστοιχα στις 2 Φεβρουαρίου 1996!

Μάλιστα, ο «KD» και ο «RW», που δεν είχαν μέχρι το καλοκαίρι κανένα ματς με +20π.-+10ασ., έχουν ήδη δύο φέτος, ενώ ο πρώτος πέτυχε το 8ο νταμπλ-νταμπλ της σεζόν και οι Θάντερ έχουν ρεκόρ 8-1 όταν μοιράζουν +25 ασίστ! Ο Ντουράντ σχολίασε αυτό το στατιστικό, αλλά και το ότι μαζί με τον Ουέστμπρουκ είχαν τις 22 από 27 τελικές πάσες της ομάδας τους, λέγοντας πως «μάλλον πρέπει συνεχίσουμε να κοιτάμε την πάσα. Δεν είναι μυστικό, αλλά απλή συνταγή».

Στο μεταξύ, κι ενώ η αισιοδοξία μεγαλώνει στην Οκλαχόμα Σίτι, στη Γιούτα μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Οι Τζαζ είναι μεν στην 8η θέση της Δυτικής Περιφέρειας, αλλά μετρούν 2 σερί ήττες και τη Δευτέρα έμαθαν νέα άσχημα μαντάτα. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας του Σολτ Λέικ, ο Άλεκ Μπερκς υπέστη κάταγμα περόνης και θα μείνει εκτός αγώνων για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα προσδιοριστεί από την επέμβαση και την πορεία της αποθεραπείας. Ο Μπερκς είχε χάσει και πέρσι 27 ματς, λόγω εγχείρισης στον ώμο