Κακά τα ψέματα, με 6 ματς να απομένουν και τους Atlanta Hawks μπροστά με 5.5 παιχνίδια δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει κάτι δραματικά και να βάλει τους New York Knicks στο Play In.
Ωστόσο, είναι ένα πάρα πολύ καίριο σημείο της σεζόν για το μέλλον, καθώς καταστάσεις και χημεία χτίζονται από τώρα.

Λογικά, με το συμβόλαιο του πρώτου να εκπνεει και την αδυναμία του τελευταίου να διαχειριστεί ένα οικονομικά και ονοματικά βαρύ ρόστερ, οι Julius Randle και Tom Thibodeau θα αποτελέσουν παρελθόν, με τη Νέα Υόρκη να πρέπει να μπει σε ένα μονοπάτι επιθετικού Rebuilding με κύριο άξονα τους πολλούς νεαρούς παίκτες που διαθέτει + κάποιους εκ των εμπειρότερων όπως ο Derrick Rose και ο Taj Gibson, που μοιάζουν πραγματικοί ηγέτες μέσα στο παρκέ.

Δύο από αυτούς τους νεαρούς δεν είναι άλλοι από τους Obi Toppin και Mitchell Robinson, δύο αθλητικούς, ψηλούς και με μεγάλο potential bigs, που, αν και δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί στο παρκέ, μπορούν να συνδυάσουν στο πρόσωπό τους το άμεσο μέλλον των Knicks στη Frontline -κάτι που δείχνει να σέβεται και ο coach Thibodeau, ένας προπονητής δίκαιος με όλους αν εξυπηρετούν τον πόθο του, που δεν είναι άλλος από την πάσει θυσία νίκη.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Randle, ο οποίος είναι φέτος σκιά του περσινού All ΝΒΑ εαυτού του, παραγκωνιζέται αισθητά τον τελευταίο καιρό στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, μετρώντας μόλις 5 λεπτά ανά βραδιά στην 4η περίοδο στα 5 πιο πρόσφατα παιχνίδια του.
Στο ίδιο διάστημα, σε 2 περισσότερα ματς κιόλας, ο Toppin μετράει 6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, με τη Νέα Υόρκη να αριθμεί 4 νίκες σε 5 αγώνες όπου ο νεαρός PF έχει πατήσει παρκέ για 6+ λεπτά!

 

 

 

Από την άλλη μεριά, βιώνει το πιο σταθερό φεγγάρι της φετινής σεζόν τον τρέχοντα Μάρτιο, αγγίζοντας το double double με 9.5 πόντους, 8.5 ριμπάουντ αλλά και 2.5 τάπες + 9 contested shots, την ίδια στιγμή που εκτελεί από το παρκέ με 77% ευστοχία σε 77 δίποντα -λειτουργώντας δηλαδή ως ένας ιδανικός above the rim παίκτης που κάνει πιο εύκολη τη ζωή των γύρω του όταν αντιμετωπίζουν double teams ή help defences.

 

 

 

Μαζί δεν είναι τόσο αποδοτικοί τον Μάρτιο (-10 Net Rating) αλλά όντας μόλις 24 ετών έκαστος όλο το μέλλον είναι δικό τους, κάτι που θα κάνει και οικονομικό καλό στην ομάδα τους…