Για άλλο ένα βράδυ, οι LeBron James και Anthony Davis βρέθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση και οι Los Angeles Lakers έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη με 124-114 κάνοντας το 2-0 για τους τελικούς του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ.

Οι “Λιμνάνθρωποι” έκαναν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην απόκτηση του δαχτυλιδιού που αναζητούν εδώ και 10 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Στα του αγώνα τώρα, οι Lakers βρήκαν την ευκαιρία χθες, καθώς απουσιάζαν δύο βασικά “γρανάζια” για την ομάδα του Erik Spoelstra, οι Goran Dragic και Bam Adebayo και από την αρχή φάνηκαν να αποκτούν τον έλεγχο τόσο στο ρυθμό του παιχνιδιού, όσο και στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα, η νίκη για την ομάδα του coach Frank Vogel ήρθε με σχετική άνεση, καθώς οι Heat δεν κατάφεραν ποτέ να “ταρακουνίσουν” στο παιχνίδι τους αντιπάλους τους και υποχρεώθηκαν σε άλλη μια ήττα που τους φέρνει ολοένα και πιο μακριά από το δαχτυλίδι.

Για τους νικητές ξεχώρισε το κλασσικό δίδυμο James και Davis. Ο “Βασιλιάς” LeBron James “σταμάτησε” αυτή τη φορά στους 33 πόντους, ενώ παράλληλα ο 35χρονος ηγέτης “άγγιξε” για άλλη μια φορά το “triple double” μαζεύοντας 9 ριμπάουντ και μοιράζοντας 10 ασίστ. “Double double” σημείωσε ο Anthony Davis που τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους και 14 ριμπάουντ. Πολύ θετική εμφάνιση ήταν και αυτή του Rajon Rondo που ήταν καταλυτικός για άλλο ένα παιχνίδι σημειώνοντας “double double” με 16 πόντους και 10 ασίστ, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ. Τέλος, για τους Lakers διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Kyle Kuzma (11 πόντοι) και Kentavious Caldwell-Pope (11 πόντοι).

Για τους “πληγωμένους” Heat ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Jimmy Butler, ο οποίος έφτασε στο “double double”, έχοντας 25 πόντους και 13 ασίστ, ενώ παράλληλα πήρε και 8 ριμπάουντ. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Kelly Olynyk με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. Διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του Miami είχε και ο Tyler Herro (17 πόντοι και 7 ριμπάουντ), o Kendrick Nunn (13 πόντοι) και o Jae Crowder (12 πόντοι και 7 ριμπάουντ), με την απώλεια των Dragic και Adebayo να είναι εμφανέστατη πάνω στο παρκέ.

Los Angeles Lakers – Miami Heat 124-114