Με το ασταμάτητο δίδυμο LeBron James και Anthony Davis, οι Los Angeles Lakers είναι έτοιμοι να γράψουν και πάλι ιστορία και να κατακτήσουν το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, μετά και από τη χθεσινή τους νίκη για τον τέταρτο Τελικό του ΝΒΑ κόντρα στους Miami Heat με 102-96 και έκαναν το 3-1.

Οι Lakers μάλιστα και χθες έδειξαν πως έχουν όλα τα εφόδια να αντέξουν στην πιέση και να φτάσουν σε ακόμα μια νίκη που θα τους “χαρίσει” τον τίτλο του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Για άλλο ένα βράδυ όμως στηρίχτηκαν στο δίδυμο του “Βασιλιά” James και τον Davis. 

Στα του αγώνα, οι Heat είχαν στη διάθεσή τους τον Bam Adebayo, όχι όμως και τον Goran Dragic που δύσκολα θα προλάβει τον επόμενο και ίσως τελευταίο τελικό του φετινού πρωταθλήματος. Η προσπάθεια για την ανατροπή από την ομάδα του coach Erik Spoelstra έγινε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ήταν τόσο ικανοί να το πραγματοποιήσουν. 

Από την αρχή του αγώνα, ο ηγέτης της ομάδας του Miami, Jimmy Butler ξεκίνησε “καυτός” και από την αντίπερα όχθη, εξίσου θετικός στην αρχή ήταν και ο Kentavious Caldwell-Pope και οι “Λιμνάνθρωποι” πήραν ένα μικρό “κεφάλι” στο σκορ. 

Παρά το γεγονός πως οι Heat αντέδρασαν και έφτασαν να προηγούνται μάλιστα και να έχουν πίστη στους εαυτούς τους, οι Lakers με το εξαιρετικό δίδυμο που αναφέραμε και προηγουμένως, το οποίο σταδιακά ανέβαζε απόδοση, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.

Έτσι, με ένα εύστοχο τρίποντο και ένα δίποντο του Anthony Davis, οι Lakers κατάφεραν να πάρουν διαφορά “ασφαλείας” στο τέλος και να φτάσουν στη νίκη με 102-96 και να κάνουν το 3-1 πλέον για τους Τελικούς του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ.

Για τους νικητές, ξεχώρισε ο “King” LeBron James, ο οποίος για άλλη μια φορά πραγματοποίησε “double double” και “άγγιξε” το “triple double” σκοράροντας 28 πόντους, μαζεύοντας 12 ριμπάουντ και μοιράζοντας 8 ασίστ. Επάξια δίπλα του ο Anthony Davis, που σημείωσε 22 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και έκανε 4 τάπες. Διψήφιο αριθμό πόντων επίσης για την ομάδα του Frank Vogel είχε και ο Kentavious Caldwell-Pope που σημείωσε 15 και μοίρασε και 5 ασίστ, αλλά και ο Danny Green που πρόσθεσε 10 πόντους.

Για την ομάδα των Miami Heat, ξεχώρισε ο Jimmy Butler που “σταμάτησε” στους 22 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ, “αγγίζοντας” ξανά το “triple double”, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Tyler Herro που σημείωσε 21 πόντους και μάζεψε 7 ριμοπάουντ, ενώ ακολούθησε και ο Duncan Robinson, ο οποίος τελείωσε με 17 πόντους. Τέλος, διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Bam Adebayo που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Μiami Heat – Los Angeles Lakers 96-102